Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Актуализацията на бюджета е преждевременна и недалновидна

Групата на "Демократична България" в ОбС на Пловдив

Групата на Демократична България в Общинския съвет няма да подкрепи актуализацията на бюджета на Пловдив, предложена от администрацията.

Според общинските съветници тази мярка е преждевременна, тъй като прогнозата, която се прави стъпва на наблюдения на приходите за 4 месеца, а в 2 от тях икономически живот де факто липсва.  В позицията се заявява, че при такава политика градът ще се лиши от важни дейности и обекти като реконструкцията на кино „Космос“ , прояви в културния календар и строителството на нова детска градина в район „Южен“.

От Демократична България не са съгласни пренасочването на средствата за новото детско заведение към реконструкция на ул. „Даме Груев“ и го определят като „разместване на средства без ясна обосновка“.

Посочва се фактът, че от неработещите общински звена в двата месеца на извънредното положение са направени икономии, но те не са посочени в мотивите за актуализация. Липсва и предложение за съкращаване на разходите за администрацията.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Драстично високи глоби предлага МВР след тежката катастрофа в Пловдив

Драстично завишаване на глобите и повишаване на тяхната събираемост предлага министърът на вътрешните работи Калин Стоянов ден след тежката катастрофа в Пловдив с двама загинали и двама тежко ранени млади хора. Според него по-често трябва да се отнема и свидетелството за управление на моторно превозно средство. "Виждаме две големи..

публикувано на 14.05.24 в 14:25

Производители от Пловдивско са основни доставчици на храни за хипермаркетите

Сдружението за модерна търговия представи в Пловдив резултати от проучване за социално-икономическия принос на големите вериги хипермаркети в Южен централен регион.  "Много често такъв тип непазарни мерки биват вдъхновени от други държави, но все пак ако една държава в ЕС вземе глупаво решение, ние не сме длъжни да го копираме". Така..

публикувано на 14.05.24 в 13:25

С 200 км/ч се е движил джипът ковчег на бул. "Руски" (обновена)

С около 200 км/ч се е движел джипът-ковчег във фаталната нощ, в която стана тежката катастрофа с двама загинали и двама тежко ранени, смятат експертите на Общинското предприятие „Организация и контрол на транспорта“ в Пловдив. Според директора Георги Стоилов във въпросния участък няма камери на предприятието, но на кръстовището на булевард..

обновено на 14.05.24 в 13:10

И пак млади, бързи и яростни на пътя

Само ден след трагичната катастрофа с двама загинали и двама тежко ранени в Пловдив, от полицията съобщиха за два нови случая на безразсъдно шофиране от младежи. 18-годишен без книжка е предизвикал скоростно преследване от полицейски патрул в опит да избяга от рутинна проверка. Инцидентът е станал в Брезово, където седнал зад волана на лек..

обновено на 14.05.24 в 13:06

Едва половината от нуждаещите се са взели хранителните си пакети

Продължава раздаването на хранителните пакети на най-нуждаещите се в град Пловдив по Програмата за храни и основно материално подпомагане – операция Подкрепа, съобщиха от Българския червен кръст в града.  Към момента, едва половината пловдивчани, включени в списъците, изготвени от Агенция "Социално подпомагане", са взели своите пакети, а срокът..

публикувано на 14.05.24 в 11:15