Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

АБВ критикува управлението на Пловдив от А до Я

АБВ ще инициира среща с кмета на Пловдив Здравко Димитров за бъдещето на града. 

"Ще предложим започването на широк обществен дебат за бъдещето на инфраструтурата и комуникациите, на транспорта и гарантирането на електротранспорта", каза на пресконференция в Пловдив председателят на партията Румен Петков.

Координаторът на АБВ за Пловдив Георги Илчев коментира, че обещанията за мащабна инфраструктура, за изграждане и връзка с районите не се случва, а оправданието, че няма пари, вероятно ще остане до края на мандата.

"От обещаните 12 детски градини с родилна мъка се изпълни една и то след намесата на политическа сила, която да отстои този старт" - каза Илчев и добави, че всичко, което стратира и се изгражда в града, е само с национално финансиане и по национални проекти, развивани от години.

"Това не може да продължава, защото гражданите на Пловдив не заслужават това" - категорчиен е Илчев.

От АБВ коментираха и въпроси от националната политика, сред които за връщането на пари на абонатите заради предоговорената по-ниска цена на газа миналата година и обучението на българските пилоти на Ф16 в САЩ.

По думите на Петков, абонатите на Овъргаз и Ситигаз са изключени със закон от възможността да получат компенсация заради предоговарянето на по-ниската цена, а те в пловдивска областа са десетки хиляди. "Техният интерес, тези граждани не съществуват в закона, както пилотите за Каракачанов и Константинов!" - каза Румен Петкови уточни за пилототе, че в рамките на седмицата ще депозира въпрос в Министерството на отбраната за условията, при които те се изпращат на обучение в САЩ.

Сред въпросите ще са дали е вярно, че ще получават по 70 долара на ден заплата и колко е тя за полски пилот, както и дали е вярно, че няма да могат да вземат семействата си в САЩ. 

"Има определен проблем в набирането на пилоти и вината е на министъра на отбраната и председателя на Комисията по национална сигурност в НС Попов.Те са приели унизителни условия и затова и няма наплив от пилоти" - добави Румен Петков. 





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Валежите спират, но остава хладно и ветровито

Днес в източната половина от страната все още ще има валежи от дъжд, но до полунощ ще спрат. На запад облачността ще се разкъсва и намалява, след обяд до предимно слънчево време. Ще остане ветровито с умерен и силен северозападен вятър, който вечерта ще започне да отслабва.  Максималните температури ще са от 11-13° в североизточните райони до 18-20° в..

публикувано на 30.09.24 в 07:27

УХТ провежда форум за идеите на млади учени

Университетът по хранителни технологии в Пловдив  е домакин на кръгла маса за млади учени по проекта "Инкубатор на млади таланти".  Събитието се организира от Сдружение "Асоциация на младите учени" и е финансирано по европейската програма "Еразъм+". Представители от бизнеса, образованието, администрацията, научните организации и..

публикувано на 30.09.24 в 06:57

Мъж с трансплантирано сърце се разходи с кардиолога си в Смолян

Димитър Костов, който от една година живее с трансплантирано сърце, се включи в инициативата днес „Разходи се с кардиолога си в Смолян“. В световния ден на сърцето десетки смолянчани преминаха през информационния пункт в центъра на града, консултирайки се с кардиолози от Многопрофилната болница за активно лечение (МБАЛ) – Смолян и се присъединиха..

публикувано на 29.09.24 в 16:33

Вятърът събори голямо рекламно пано в Северната индустриална зона

Въвежда се ограничение на движението на надлеза до бившия завод "Ален мак", в посока Труд. Причината е премахване на голямо винилно рекламно пано от фасадата на сградата, което се е скъсало от вятъра.  До приключване на работата на екипите на пожарната, автомобили ще се пропускат само в лявата лента. От ОД на МВР апелират шофьорите  да преминават..

публикувано на 29.09.24 в 16:13

Протест за градски автобуси от Труд до Пловдив блокира трафика за Карлово

Жители на село Труд блокираха пътя за Карлово в отсечката от центъра на селото до кръговото движение за село Строево. Протестът им е срещу липсата на удобен и устойчив автобусен транспорт до Пловдив. Те настояват за възстановяването на автобусната линия № 1, която преди повече от 10 години бе спряна, а оттогава единствената им връзка е маршрутка № 5...

публикувано на 29.09.24 в 13:26