Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Инспекторите от БАБХ, хванати с подкуп, застават пред Темида

В Окръжния съд в Плодив започва делото срещу двамата бивши инспектори от Областната агенция по безопасност на храните в Пловдив, които бяха хванати с подкуп от пари и хранителни продукти от мандра в първомайското село Искра. 

През юни миналата година, при проверка във фермата те установили нарушения, но предложили да си „затворят очите“ срещу определена цена. 

Инспекторите Григор Милчев и Светослав Нестеров поискали хиляда лева и две торби сирене и кашкавал. 

Двамата фермери привидно приели офертата, но веднага сигнализирали в полицията, чийто специализиран екип заложил капан на определеното място. 

Корумпираните държавни чиновници били заловени с парите и продуктите, открити в личната  кола на единия. 

Има данни, че съдружниците в мандрата не за първи път са изнудвани от инспекторите, които веднага след арестуването им бяха уволнени. 

Те могат да получат наказание от 3 до 10 г. затвор и глоба до 20 000 лв. 

Делото ще се разгледа в разпоредително заседание.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Увеличават заплатите в УМБАЛ "Свети Георги"

УМБАЛ "Свети Георги" ЕАД - Пловдив увеличава заплатите на своите служители със задна дата от 1 април, съобщават от лечебното заведение. Това стана чрез анекс към Колективния трудов договор.  Увеличението на брутните заплати ще бъде средно с 13%, в зависимост от категорията персонал.   След промените, основните заплати на лекарите със специалност..

публикувано на 25.05.24 в 09:57

Няма опасност за живота на френския алпинист

Към момента няма опасност за живота на 39-годишният френски гражданин, който пострада при падане в района на Седемте рилски езера вчера. Това каза доц. д-р Кирил Атлиев, началникът на Спешното отделение към УМБАЛ "Св. Георги" в Пловдив, където пострадалият бе настанен.  На мъжа е извършена операция в неврохирургичната клиника заради травмите на..

публикувано на 25.05.24 в 09:55

Изтича срокът за подаване на заявления за гласуване по настоящ адрес

Днес изтича срокът, в който гражданите с регистрирани постоянен и настоящ адрес в различни населени места на територията на България, могат да подадат писмено искане, за да бъдат вписани в избирателните списъци на секцията по регистрирания им настоящ адрес.  При подаване на едно заявление избирателят се вписва и в двата списъка (за гласуване за..

публикувано на 25.05.24 в 08:22

"Книги за смет" в Пловдив

В Пловдив на пл. „Централен” до Военния клуб ще се проведе кампанията „Книги за смет”.   Регламентът за участие в кампанията тази година е различен. Всеки, който предаде един килограм годни за рециклиране пластмасови отпадъци, получава в замяна една книга по избор. Участващите ще могат да получат само по едно издание.  Тъй като в инициативата се..

публикувано на 25.05.24 в 08:19

В Карлово се провежда Празникът на розата

В Карлово се провежда Празникът на розата. Проявите започват в 9.00 ч. в градините край Клисура, където младежи и девойки, облечени в носии, ще пресъздадат ритуала розобер.   От 10.30 ч. е шествието на Царицата на розата, което започва от Арапския мост, по ул. „Гурко“ до централния площад „20 юли“, където ще се състои официалната церемония...

публикувано на 25.05.24 в 08:16