Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Баща и бебе се заразиха с COVID-19 от Сърница


9-месечно бебе и 23- годишният му баща са последните два случая на заразени с Ковид-19 в Пловдив. Те са контактни на заразени в Сърница, съобщи областният управител Дани Каназирева. Бащата и бебето не са хоспитализирани и са в много добро състояние. 104-ма са заразените в Пловдив и областта с коронавирус, а излекуваните 90.

Главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев заяви, че огнищата в Сърница и в Доспат са овладени и ако там се появи нов случай, то ще бъде случаен. „Борим се да държим инфекцията под контрол“, каза Кунчев и призова за дисциплина, дистанция и дезинфекция.

През изминалото денонощие броят на заразените с коронавирус е 24 при направени 1 409 теста - това показват официалните данни на Единния информационен портал към полунощ. 

Разпределението по области на новозаразените: Добрич - 1; Кърджали - 1; Ловеч - 1; Пловдив - 2; Смолян - 1; София област - 2; София град - 3; Търговище - 4; Шумен - 9.

Общият брой на регистрираните с коронавирус досега у нас е 3290 души. От тях активни са 1386. Излекуваните лица, при които е бил констатиран Covid-19, са 1730.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

В Пазарджик ще излъчват Европейското на живо в парка

Община Пазарджик организира "Европейско в парка".  От днес до 14 юли, в парк "Стадиона" ще се излъчват на живо футболните мачове от Европейското първенство по футбол. За посетителите ще бъде подсигурен голям екран, с достатъчно места, а за децата е организирано пространство за игри и забавления.  Събитието е част от концепцията на местната власт за..

обновено на 14.06.24 в 09:02

Министърът на образованието идва в Пловдивския университет

Пловдивския университет „П. Хилендарски“ е домакин на Национална конференция „Актуални предизвикателства и добри практики в приобщаващото образование“.  Във форума ще участват специалисти и педагози от цялата страна, а сред темите, които ще се разискват са приобщаващо образование в дигиталната ера, образование в мултикултурна среда и приобщаващо..

обновено на 14.06.24 в 08:18

Млад шофьор с мощен джип помете такси в "Тракия"

Поредна тежка катастрофа в Пловдив, причинена от млад шофьор с мощна кола. Това е станало  снощи в район Тракия, в средата на кръстовището между улиците "Димитър Ризов" и "Маестро Г. Атанасов".  Там, след 21 ч.  джип под наем е профучал с висока скорост, отнела предимството на минаващо такси и се е забила в него.  От силния удар таксиметровия..

обновено на 14.06.24 в 07:08

Сметките за ток и парно от днес ще се плащат плащат само по банков път

Заради техническо обновяване на системата на EVN в периода от 18:00 ч. на 14 юни до 24 юни 2024  г. отпада възможността за плащане на сметките за консумираната електрическа и топлинна енергия по всякакъв друг начин, освен по банков път, предупредиха от компанията.  Това означава, че никакви разплащания в брой на гишета, в пощите, оторизираните..

обновено на 14.06.24 в 07:08

Нова придобивка за пловдивските лекоатлети

Кметът на Пловдив Костадин Димитров и районният администратор  на "Тракия" Георги Гатев ще открият новия корпус към лекоатлетическата зала на стадион "Локомотив". Той е двуетажен, с лице към новия булевард „Цветан Лазаров“.   Изграждането му започна през април миналата година, когато  сегашният пловдивски градоначалник беше районен кмет на..

обновено на 14.06.24 в 07:08