Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Втори модул затрудни седмокласниците на изпита по математика

5380 седмокласници от Пловдив и областта се явиха на националното външно оценяване по математика след седми клас. Неявилите се ученици са 236. Седмокласниците днес работиха по вариант номер 2 и в продължение на 150 минути решаваха 23 задачи.

Най-сериозно затруднение те срещнаха при втори модул от изпитния вариант.

„Двете предпоследни задачи за мен бяха доста сложни, но успяхме да се справим“, коментираха учениците.

Някои от тях споделиха, че времето за решаване на задачите от първи модул не им е било достатъчно.

„Това е начин за провеждане на изпита. Никой не трябва да смята, че децата трябва да имат неограничено време. Самото време също е част от това – те да покажат знания. Те трябва да бъдат поставени пред някакъв ограничител, който да показва, че те са усвоили трайно знанията, а не просто, че са ги усвоили“, заяви пред Радио Пловдив Ивайло Старибратов, председател на Съюза на математиците в Пловдив и преподавател в ПУ „Паисий Хилендарски“.

Седмокласниците смятат, че онлайн обучението донякъде е повлияло върху подготовката им за НВО.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Откриват ново модерно общежитие за пловдивските затворници

Министърът на правосъдието Мария Павлова ще открие ново затворническо общежитие към затвора в Пловдив.  Капацитетът на новото съоръжение е до 130 души. Има и ново преходно отделение за затворници, на които им предстои освобождаване.  Идейният проект предвижда и реконструкция на съществуващи сгради на територията на затворническото общежитие от..

обновено на 05.07.24 в 08:37

Обновяват ВиК мрежата в три хисарски села

Започва реконструкцията на водопроводната мрежа в хисарските села Старосел, Кръстевич и  Беловица.   Предстои полагане на нова и реконструкция на стара водопроводна мрежа по улиците, по които е необходимо и ще се подменят сградните водопроводни отклонения.   Проектът се реализира по Програма за развитие на селските райони, а общата му стойност..

публикувано на 05.07.24 в 08:36

Пловдив губи по давност неактувани имоти

Общинските съветници от групата на Продължаваме промяната – Демократична България в Пловдив отправиха от трибуната на местния парламент питане към кмета Костадин Димитров колко имоти в града под тепетата не са актувани като общинска собственост след влизане в сила на актуалната кадастрална карта и измененията на устройствените планове. Поводът е..

публикувано на 04.07.24 в 16:50

Строители откриха археологически находки под Бетонния мост

Старинни находки са открити при реконструкцията на жп линиите в Пловдив, които попадат в зоната под Бетонния мост. За момента са разкрити гроб и зидани стени, съобщиха за Радио Пловдив от пресцентъра на НКЖИ. На терена от 2 дни работи екип археолози от БАН, а утре се очаква комисия на място, която да определи параметрите на обекта. Дали..

публикувано на 04.07.24 в 16:07

Съдът "поряза" избора на общински съветници в Пазарджик

Административен съд – Пазарджик обяви за недействителен избора за общински съветници в общината.  Според магистрлатите оспореното решение не е в съответствие с материалния закон относно отчитането на действителните и недействителни гласове и определянето на резултатите от гласуването за общински съветници. Изборният резултат би бил различен - защото не..

публикувано на 04.07.24 в 16:04