Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Удължиха извънредната епидемична обстановка до 15 юли

| обновено на 24.06.20 в 16:31
Автор:

Правителството удължи срока на извънредната епидемична обстановка до 15 юли. Мотивите - броят на носителите на заразата и на заболелите от коронавирус значително се увеличава и от 26 в началото на юни, вече достига до 84 средно за ден. 

Освен карантина за влизане в страната от определени държави, при строг контрол продължава изискването за физическа дистанция от най-малко метър и половина, дезинфекция, носене на защитни маски на закрити обществени места и дистанционна форма на работа. Ограничава се събирането на хора и провеждане на масови мероприятия.

Днес новите случаи на корона вирус в стараната са 130. 13 новини болни се открити от в област Пазарджик, 4 в Пловдив и 1 в Смолянско. Четири от случаите в пазарджишо са  в областния град, по двама заразени  има в селата Грашево и Алеко Константиново и по едни от Главиница,  Черногорово, Белово, Сърница и Костандово.

Областният щаб констатира, разрастване на броя заразени към планинската част от областта, заради което проведе среща с кметовете на общините Велинград, Сърница и Ракитово, както и на двете велинградски болници, съобщи областният управител Стефан Мирев. Един от заразение в Пазарджик е служител на звеното за регистрация на МПС, което днес бе затворено за дезинфекция и ще възстанови работа утре.

Новите болни в Пловдивска област са четирима. Няма положителни проби сред изследваните от Костиево – деца и учители, контактни на детето на пастора, зъвърнал се от сбирката в Перущица. Изследвани са  18 деца и 5-ма преподаватели.

Новият потвърден случай на Ковид-19 в Смолянска област е на 54-годишен мъж от Доспат. Той е настанен за лечение в болницата в Гоце Делчев.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

7 бременни жени се имунизираха срещу коклюш в РЗИ-Пловдив

7 бременни жени си  поставиха в РЗИ –Пловдив ваксина срещу коклюш в първия ден от въведените временни противоепидемични мерки заради епидемичното разпространение на инфекциозното заболяване.  Имунизацията срещу коклюш е еднократна, препоръчителна и безплатна и се извършва с комбинирана ваксина срещу дифтерия, тетанус и коклюш, с намалено антигенно..

публикувано на 09.05.24 в 16:32

В Деня на Европа руски знамена се развяха на Альоша

Стотици пловдивчани поднесоха венци и цветя на паметника Альоша и почетоха 9 май – Деня на победата .  Слово произнесе руският посланик у нас Елеонора Митрофанова, която бе придружавана от почетния консул на Русия в Пловдив Георги Гергов.  Редом до българските знамена граждани носеха и руски флагове. Част от гражданите заявиха, че на 9-ти май..

публикувано на 09.05.24 в 14:51

В "Трезора за идеи" сградата на БНБ е от библиотека и музей до обществена баня

42 предложения от 16 държави от 3 континента са получени в Община Пловдив за конкурса „Трезор за идеи“ за нова функция на старото здание на БНБ. Това съобщи заместник-кметът по култура Пламен Панов, като припомни, че идеите за преобразяване на сградата, която е паметник на културата, се събираха близо 2 месеца. В конкурса „Трезор за идеи“..

публикувано на 09.05.24 в 13:16

Обявяват до дни обществената поръчка за кино "Космос"

До няколко дни обществената поръчка за ремонта на кино „Космос“ ще бъде обявена на сайта на Агенцията за обществени поръчки, каза заместник-кметът по култура Пламен Панов. Документацията вече е подадена в системата на агенцията и ако поръчката за ремонт и преустойство на сградата не бъде изтеглена за предварителна проверка, още в понеделник..

публикувано на 09.05.24 в 12:19

Кметът Димитров: Премахването на "Альоша" сега не е тема за Пловдив

Премахването „Альоша“ сега не е тема за Пловдив, заяви кметът Костадин Димитров в отговор на въпрос за демонтажа на паметника. По традиция за Деня на победата 9 май десетки хора се изкачват до монумента. „След решение на Общинския съвет заместник-кметовете по финанси и по строителство трябва да изготвят становище колко би струвало и как..

публикувано на 09.05.24 в 12:10