Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Задържаха младеж, нападнал полицаи в Брацигово и избягал

3
Пострадалата патрулка
Снимка: Пресцентър ОД на МВР Пазарджик

Младеж, нападнал полицаи и избягал, бе разкрит и задържан от пазарджишките криминалисти след няколкодневно укриване. Инцидентът е станал в края на миналата седмица в Брацигово, когато полицейски патрул от Пещера се притекъл на сигнал за помощ след междусъседски скандал. 

Докато униформените усмирявали участниците, един от тях – 20 годишен младеж, грабнал стол и го стоварил върху патрулката, продължавайки да крещи и заплашва полицаите. От силния удар колата понесла сериозни щети – смачкан покрив и строшени стъкла. 

Стреснат от стореното, младежът успял да избяга и се укривал в продължение на няколко дни на различни места у свои близки и познати. В крайна сметка бил проследен и арестуван. С тежки обвинения за хулиганство, нападение над полицаи и увреждане на държавно имущество, той е предаден на прокуратурата. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Полиция и жандармерия охраняват денонощно гроздобера в региона

Съвместни екипи на полиция от Септември и пловдивски жандармеристи от началото на месеца охраняват лозовите масиви за кампанията по гроздобера в този регион.  Техни обособени групи патрулират в зоните на насажденията като осигуряват нормалното и спокойно протичане на кампанията и защита от кражби в землищата на градовете Септември, Белово, Ветрен,..

публикувано на 20.09.24 в 14:15

Голямо количество от радиоактивния метал америций е открито край Пловдив

Голямо количество от изключително скъпия метал америций е открито при секретна операция на Окръжната прокуратура в Пловдив, МВР и държавна агенция „Национална сигурност". Металът е изключително скъп и според източници на БНТ е открит и иззет от къща в Карлово. По време на операцията на агентите от ДАНС и спецполицаите от МВР са съдействали и..

обновено на 20.09.24 в 13:35

Членовете на СИК от квотата на ДПС ще бъдат разпределени служебно

Напрежение между представителите на фракциите в ДПС възникна при консултациите за разпределението на членовете на СИК в Пловдив- град. Причината е, че от ДПС - Ново начало на Делян Пеевски и от Алиансът за права и свободи, лоялни на Ахмед Доган, предложиха по 459 членове. Това е недопустимо, защото разпределението на база на миналите избори дава..

публикувано на 20.09.24 в 11:27

"Водопада фест" с кулинарно шоу и базар започва в Карлово

Истинска кулинарна фиеста ще има този уикенд в Карлово.  В града идват кметовете на Созопол и Тутракан, за да представят ястия от морски и речни дарове. Кулинарното шоу е част от базар на занаятите и на храните и напитките, подготвен за второто издание на Водопада фест. Проявите започват тази вечер с концерт на ансамбъл „Българе“ на площад „20..

публикувано на 20.09.24 в 09:21

В Хисаря започва съборът "Хайдут Генчо"

За поредна година от 20 до 22 септември в хисарския квартал Момина баня ще се проведе съборът „Хайдут Генчо 2024“. Организатори са общината в курортния град и Сдружение Наследство Хисаря.  Официалното откриване е тази вечер от 18:30 ч. В рамките на събора утре вечер (21 септември), ще се проведе възстановка "Хайдут Генчо". След възстановката..

публикувано на 20.09.24 в 08:25