Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Проектът "По крепостните стени на Филипопол" търси изпълнител

Обществена поръчка за проекта „По крепостните стени на Филипопол“ обяви пловдивската община. Максималната цена е почти 5 милиона 832 хиляди лева без ДДС. 

Поръчката е разделена в три обособени позиции, включващи трите обекта, на които ще бъде направен инженеринг, консервация, реставрация,  експониране и облагородяване. 

Първият е Източната порта на Филипопол като за него са предвидени максимум 2 370 000 лева. Вторият е Небет тепе на стойност  2 425 000 лева и третият са  подходите към Небет тепе за 1 036 594 лева.  Оферти ще се подават до 17-ти август.

Цялата стойност на проекта "По крепостните стени на Филипопол" е над 8 милиона лева като 6 милиона ще бъдат получени безвъзмездно от Оперативната програма Региони в растеж. 

Останалите малко над 2 милиона лева ще бъдат осигурени от община Пловдив чрез теглене на заем от Фонд устойчиви градове. Решението за новия дълг ще се гласува на сесията на общинския съвет утре.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Изключителен интерес към експозициите на ГХГ-Пловдив

Повече от 2100 посетители са разгледали изложбите в Градска художествена галерия в Пловдив по време на Европейската нощ на музеите. Постоянните експозиции и временните изложби са видени тази нощ от пловдивчани и гости на града – поотделно и семейно с децата им, за да ги срещат с българското изобразително изкуство.  Над 1200 души са посетили..

обновено на 19.05.24 в 17:32

„Алтер его” – Орфей и сатирична лира

За фестивала на поезията „Орфей – 2024“ ще говорим в „Алтер его“ тази събота. Наградените поети вече са оповестени, но ще направим това и при нас – като повод да поговорим с организатора на седемте издания Антон Баев.  Ще разменим думи и с носителката на големия приз за поезия Мирела Иванова, както и с две от отличените поетеси в две..

обновено на 18.05.24 в 10:18

В "Срещите" - как литературата вижда Пловдив

В навечерието на големия ден 24 май с Емилия Каменова си припомняме знаковите имена, които Пловдив създава в българската литература.  Поглеждаме как литературата вижда Пловдив. Достолепен, могъщ... ..  Но защо тогава е живо това наблюдение: "Изкатерили сме се на раменете на великани, а днес приличаме на джуджета". Слушайте "Срещите" в събота..

обновено на 18.05.24 в 09:01

Здравка Андреева издаде "С музика и Дади по света - Африка"

Чаровна дама, влюбена в музиката и в пътешествията и любим учител на много ученици е Здравка Андреева. За нея кризите отварят нови възможности, а пътешествията – нови срещи и познания. Тя е дългогодишен преподавател по акордеон в Музикалното училище „Добрин Петков“, а след като напуска създава музикалната работилничка „Дади“, в която вече 10..

публикувано на 17.05.24 в 17:18

Антоанета Караиванова- Павлова с нова стихосбирка

Антоанета Караиванова-Павлова е родена, живее и твори в Пловдив. Пише поезия и проза. Има публикации в местния и регионален печат, в национални и интернационални сборници и алманаси. Отличавана е в национални конкурси. По нейни стихове са създадени песни, както и химна на Медицински университет – Пловдив /2020/. Член е на Съюза на учените в България..

публикувано на 17.05.24 в 16:10