Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

С министерските оставки Борисов демонстрира тотална откритост

Кольо Парамов
Снимка: БГНЕС

С искането на оставките на четиримата министри премиерът Борисов демонстрира тотална откритост, смята финансистът Кольо Парамов. 
  
"Смятам, че тези смени са нужни, защото доверието в част от тези хора е паднало достатъчно много. Премиерът цели да балансира и затова прави тази навременна промяна", каза още Парамов.

Според мего е много точно решението досегашният здравен министър Кирил Ананиев отново да се върне във финансовото министерство, този път като министър.

"Аз познавам Кирил Ананиев от 1993-94 година, когато внесох като депутат устройствения закон за новия държавен бюджет. Тогава Кирил Ананиев, с когото работихме в продължение на 19 месеца, беше абсолютен перфекционист. Кирил Ананиев през 2000 година доведе Владислав Горанов във финансовото министерство", припомни Кольо Парамов.

"Според мен Владислав Горанов плаща данък на предоверяването си на парламента, който е вкарал едни, бих казал нагли поправки по Закона за хазарта. Сега на Ананиев се пада задължението да изчисти авторитета и съмненията в Министерството на финансите", добави Парамов.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Манол Пейков с преференции пренарежда листата на ПП-ДБ

Манол Пейков от ПП-ДБ пренарежда листата на коалицията в Пловдив-град.  При необходими 1441-а преференции той е получил 3 938, които го поставят на второ място в листата на ПП-ДБ. Той измества от втората позиция Стою Стоев и третата Катя Панева. Водачът на листата Асен Василев е получил 3423 гласа. Рекордьор по преференции е получил..

публикувано на 28.10.24 в 10:29
Иво Инджов

Партията "Не подкрепям никого" постигна добър резултат

Възможно е да бъде съставено правителство от четири партии след тези резултати и убедителната победа на ГЕРБ. Това заяви в програма "Точно днес" на Радио Пловдив политологът Иво Инджов. Според него обаче не бива да се изключва и вариантът отново да отидем на избори догодина.  По думите му шансовете за съставяне на редовно правителство нарастват и..

публикувано на 28.10.24 в 09:53

Хората вече искат да има правителство

При над 93 % обработени протоколи 9 формации влизат в 51-то НС, сочат данните на ЦИК.  Р езултатите от този вот почти повтарят тези от юнските избори, с изключение на разцеплавето на ДПС, коментира пред Радио Пловдив бившият депутат от ПП-ДБ Росен Костурков .  Според него влизането на "Величие" или "Меч" в парламента не е много сигурно, но..

публикувано на 28.10.24 в 09:40

Пловдивчани са умерени в прогнозите за нов кабинет

След края на изборите за ново народно събрание, в които ГЕРБ-СДС отново победи, в Пловдив хората смятат, че по-скоро ще има ново правителство. Една голяма част обаче изобщо не се интересуват от политическите процеси в България. Те не отиват до изборните урни, за да упражнят правото си на глас.  Има шанс 50 на 50 да се състави работещ кабинет, смята..

публикувано на 28.10.24 в 09:07

Равноотдалеченият премиер ще е параван за политическите партии

Резултатът от вота е очакван, а малко по- високата избирателна активност не е повод за радост, каза в предаването "Точно днес" Дани Каназирева - бивш депутат от ГЕРБ. Според нея избирателят е препотвърдил европейския път за развитие на България.  Все по- сложно според нея обаче е съставянето на коалиция за управление при наличието на 9  партии в..

публикувано на 28.10.24 в 09:06