Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започна възстановяването на пътя Марково-Първенец

От днес започна запълването на дупките по пътя, свързващ двете големи села в община „Родопи” – Марково и Първенец. 

Фирмата-изпълнител работи по т.нар метод „печ матик”. Предвижда се възстановяване и частично преасфалтиране, като  най-компрометираната зона е около 400 метра. За ремонтните работи общината е заделила около 60 хиляди лева бюджетни средства.

Участъкът от близо 4 километра е изключително важна пътна артерия за жителите на двете родопски села. Трасето е основна връзка за пътуващите до борсата в село Първенец и за замеделските производители. Освен това от двете страни на панорамния път  вече е оформен нов квартал  с  построени около 100 къщи, информира кметът на Марково Десислава Терзиева. По нейните думи отсечката е изключително натоварена и затова е важно да бъдат отстранени дупките и  неравностите по пътя.

Обиколката на кмета Павел Михайлов продължи по улица „Марата” в село Марково. Живеещите там вече 25 години настояват да бъде изградена подпорна стена, за да се уктрепи пътят. Тъй като улицата буквално свършва, а участъкът е тесен, преминаването на автомобилите  е изключително трудно. Затова ще бъде изготвен проект, за да се направи разширение и  колите да имат възможност да обръщат.

Кметът на Марково Десислава Терзиева постави въпроса и за разширяване на гробищния парк  в селото. Общината ще предприеме действия за закупуване на нов терен, но дотогава част от зоната ще бъде разчистена, за да се обособи буфер за преминаване.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Поевтинява годишната транспортна карта в Пловдив, билетите без промяна

Реформи, обобщени в доклад за състоянието на градския транспорт  и цялостната транспортна схема предлага за обсъждане в Общинския съвет и гражданите новият заместник-кмет по транспортните въпроси на Пловдив Савина Петкова.   След задълбочен анализ се предлага рязко намаление на годишната карта за градски транспорт, две нови автобусни линии,..

обновено на 23.05.24 в 10:25

Пловдивската полиция обяви мерки срещу пътния травматизъм

Изграждането на различни инженерни съоръжения, препятствия и други методи за ограничаване на скоростта в Пловдив, искане за още видеокамери и пътни знаци – това са част от пакета предложения към общината за повишаване на пътната безопасност в града – съобщи началникът на областната дирекция на МВР  старши комисар Георги Чергов.  Това е..

обновено на 23.05.24 в 09:27

Почина журналистът и автор на "Великите европейци" Пламен Асенов

Внезапно ни напусна Пламен Асенов. Авторът на поредицата "Великите европейци" само преди седмица представи петия том с истории за забележителни личности, разказани в ефира...  Пламен Асенов е журналист от 1981 година. Работил е за вестниците "Нов живот" - Кърджали, "Демокрация" и "Подкрепа". От 1991 до 2005 е журналист в българската редакция на ВВС...

обновено на 23.05.24 в 09:27

Жълт код за обилни валежи е обявен за днес

От Националния институт по метеорология и хидрология издадоха за днес жълт предупредителен код за интензивни валежи.  Силен дъжд се очаква за няколко области, сред които са  близките Пазарджик, Стара Загора и Смолян.  Предупреждението за Пловдивска област визира вероятност от силни дъждове в северната и част,  Карловския регион.  Днес..

обновено на 23.05.24 в 06:36

Специалната награда "Пловдив" получи Йордан Велчев! Честито!

На официална церемония в Драматичен театър-Пловдив се връчват наградите „Пловдив“. Отличията са в 12 категории в различни сфери на изкусвото и културата. Специалната награда "Пловдив" връчи пловдивският кмет Костадин Димитров и тя отиде при Йордан Велчев.   "Аз съм изключително развълнуван. Но винаги съм мислил, че ние, всички пловдивчани, дължим..

обновено на 23.05.24 в 06:36