Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

С 20% по-малко са средства за превозвачите от общината

Градски транспорт в Пловдив и проблемите на превозвачите са тема на среща днес в общината, преди нея разговоряме с управителя на "Автобусни превози" Петко Ангелов.

Той обясни, че в публичното пространство непрекъсното се говори, че превозвачите искат пари. Според него това не е така, те искат да се изпълнява договореното от превозвачите и общината, както и модела на работа.

"Електронната система е въведена от пет години, но тя изобщо не работи", поясни Ангелов. Той уточни, че максималната цена на километър пробег на автобусите е 1,95 лв за големите и 1,78 лв за по-малките превозни средства. 

"Реално получаваме обаче  по 1,43 лв., това реално е дотиране 50 ст. от нас, превозвачите", пресметна г-н Ангелов. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

В Пловдив въздухът е мръсен въпреки годишния доклад

Дебат за мръсния въздух в Пловдив се разрази на днешната сесия на Общински съвет Пловдив. Повод за това стана докладът за изпълнението на програмата за подобряване на качеството на атмосферния въздух, чийто вносител беше зам.-кметът Иван Стоянов.  Още в самото начало съветниците от Продължаваме промяната – Демократична България изказаха..

публикувано на 11.06.24 в 15:44

Резултатите на БСП са катастрофални, подавам оставка

Нашите резултати са катастрофални и поради това поемам политическата отговорност и подавам оставка, оповести лидерът на БСП Корнелия Нинова. Свиквам НС, който да избере един от заместник-председателите на партията, който да довърши мандата, да организира пълен цикъл отчети и избори в цялата партия, което значи нови общински и областни председатели,..

публикувано на 11.06.24 в 14:18

Явлението "Величие" не трябва да се надценява

"Най-големият проблем на тези избори е рекордно ниската избирателна активност, която трябва да бъде изследвана в дълбочина. Тя делегитимира усилията на политическата класа за по-нататъшното развитие на България. А що се отнася до това - какво се случи на изборите - като че ли ще получим още от същото, което наблюдавахме през периода 2017-2020 година,..

публикувано на 11.06.24 в 10:58

Правителство ще има още с първия мандат на ГЕРБ

Заради категоричната победа на ГЕРБ-СДС, ще има правителство още с техния мандат. Тази прогноза направи в предаването „Точно днес“ на Радио Пловдив политическият анализатор и известен журналист Иван Тропанкев. Той припомни, че целта на всички избори, е да се състави редовен кабинет. „И е подвеждащо, че вместо да се коментира как..

публикувано на 11.06.24 в 10:57

На изборите нямаше битка на идеи, а между бивши партньори

Изборите бяха нормални, изборната активност беше отбелязана като рекордно ниска, но това беше прогнозирано заради умората от честите избори, коментира журналистът и писател Антон Баев . Нямаше и идея, която да грабне избирателите, както когато се роди ГЕРБ, например. Да не говорим за социални идеи. Нямаше битка на идеи, а между бивши партньори,..

публикувано на 11.06.24 в 09:57