Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гиздаков и Златев се оттеглиха от управлението на Ботев (Пловдив)

Членовете на новия Съвет на директорите на Ботев (Пловдив) Борис Гиздаков и Тервел Златев излязоха с важно решение. Новият Съвет на директорите няма да бъде вписван в Търговския регистър, а до избора на нови членове, клубът ще бъде управляван от стария Съвет на директорите. Решението е продиктувано от поведението на част от феновете и от категоричната позиция на треньорския щаб и футболистите в подкрепа на старото ръководство.

Ето цялото обръщение на Сдружение ПФК Ботев:

Уважаеми ботевисти!

През последните два месеца се случиха събития, които имат важно значение за любимия ни клуб.

Г-н Георги Самуилов по своя воля насрочи Общо събрание на акционерите за избор на нов Съвет на директорите на „ПФК Ботев Пловдив” АД и върна мажоритарния пакет акции на „Сдружение ПФК Ботев”, съгласно сключения с негово дружество договор. Преди това всички членове на действащия Съвет на директорите подадоха заявления за освобождаване, а г-н Георги Самуилов и адв. Димитър Радев служебно се отписаха от Акционерното дружество.

Като последица от тези действия „Сдружение ПФК Ботев” бе задължено да приеме обратно мажоритарния пакет акции на „ПФК Ботев Пловдив” АД и да състави нов Съвет на директорите. В краткото време до Общото събрание Сдружението номинира 3-членен борд, който да се запознае с актуалното състояние на Клуба и да поеме оперативното му управление. Основното намерение на „Сдружение ПФК Ботев“ бе да привлече голям брой представители на бизнеса, желаещи да инвестират дългосрочно в „Ботев“ – Пловдив и същевременно да участват активно в управлението.

За съжаление, още преди провеждането на Общото събрание на акционерите на 21 август 2020 г. се разиграха недостойни и неетични сцени от група фенове срещу нас, медийно отразени на национално ниво. Възпрепятствани бяха и всякакви опити за изясняване на актуалното състояние на Акционерното дружество. А на проведената на 25.08.2020 год. в базата в „Коматево“ среща между нас и целия спортно-технически щаб и футболистите в присъствието на прокуриста на Акционерното дружеството бе демонстрирана ясна и категорична позиция от тяхна страна. Оповестеното им становище чрез клубния сайт на следващия ден още веднъж потвърди непреклонното им нежелание за промяна на статуквото и на настоящото ръководство на Клуба.

Във връзка с гореизложеното и за недопускане ескалация на напрежението на всички нива на взаимодействие в Клуба, ние като новоизбрани членове на Съвета на директорите взехме решение да не бъдем вписани в Търговския регистър, поради което новоизбраният Съвет на директорите няма да бъде регистриран и да управлява „ПФК Ботев“ АД. До избор на нов Съвет на директорите Клубът се управлява от досегашния съвет.

Желаем успех на любимия клуб!

С уважение,
Тервел Златев
Борис Гиздаков




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
БК

БК "Академик" започва сезона на 7 октомври срещу "Левски"

Националната баскетболна лига  обяви обновената програмата за новия сезон 2024/2025. Промяната се наложи след последователното отказване от участие на носителя на Купата на България "Черноморец" (Бургас) и тима на "Ямбол". Шампионатът ще стартира на 4 октомври (петък) в „Арена Шумен“, където от 18:30 часа домакините от "Шумен" ще посрещнат отбора на..

публикувано на 02.10.24 в 16:48
Никола Попов

Никола Попов ще свири дербито между "Ботев" и "Левски"

Никола Попов ще бъде главен съдия на дербито от 11-ия кръг на Първа лига между "Ботев" (Пловдив) и "Левски". Сблъсъкът на стадион „Христо Ботев“ е в събота, 5 октомври, от 20:00 часа. Помощници на Попов ще бъдат Мартин Венев и Димитър Димитров, а четвърти арбитър е Васил Минев. На ВАР-а ще са Валентин Железов с асистент Дениз Соколов, а съдийски..

публикувано на 02.10.24 в 09:25
БФС

Насрочиха "Вечното дерби" за 19 октомври

Дербито между Левски и ЦСКА ще се играе на 19 октомври от 15:45 часа на националния стадион „Васил Левски“. СТК на БФС утвърди програмата за още четири кръга от Първа лига. Както е известно, Вечното дерби трябваше да се състои на 14-и септември, но на тази дата стадион "Васил Левски" бе ангажиран за концерта на Андреа Бочели. СТК реши да размени осми с..

публикувано на 01.10.24 в 12:27

"Ботев" уреди контрола с "Крумовград"

"Ботев" (Пловдив) и "Крумовград" ще изиграят приятелски мач в предстоящата пауза за националните отбори в началото на следващия месец. Контролата между двата тима ще се състои на 12 октомври (събота) от 17:00 часа на футболен комплекс „Никола Щерев — Старика“ и ще бъде открита за привърженици. По-рано през сезона двата тима се срещнаха в шампионата,..

публикувано на 30.09.24 в 13:52

"Лудогорец" отново е на върха на Първа лига

Шампионът "Лудогорец" постигна очаквана победа с 2:0 при гостуването си на "Ботев" (Враца) в мач от 10-ия кръг на Първа лига. Визитата на "орлите" бе съвсем символична, тъй като мачът се игра на техния стадион "Хювефарма Арена" в Разград. Срещата бе дебют за новия старши треньор на шампионите Игор Йовичевич. В 24-та минута изстрел на Руан Секо с..

публикувано на 30.09.24 в 11:40