Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

И ВМРО срещу новия управител на КОЦ - Пловдив

Воеводите искат и оттеглянето на кмета на р-н "Северен"

| обновено на 09.09.20 в 17:05

ВМРО няма да подкрепи избора на нов управител на КОЦ – Пловдив, в лицето на проф. д-р Марианна Янева, заяви лидерът на пловдивската организация Борислав Инчев.   По думите му, това е пореден прмер за прокарване на интереси в сферата на здравеопазването. 

Според него, буди недоумение как сегашният шеф на Онкоцентъра, избран навремето с пълно единодушие, сега се е оказал  най-некомпетентен от всички кандидати.  

Не означава ли, че едни или други кръгове и лобита се опитват да надделеят в общинското здравеопазване, коментира Борислав Инчев. Той посочи, че Онкоцентъра е единственото общинско дружество, реализирало за миналата година печалба на над 1 500 000 лв.

От ВМРО ще сигнализират компетентните институции и за уволненията и обвиненията за корупционни практики в администрацията на район "Северен". В случая, според тях, не става въпрос за вътрешнопартиен спор, а за сериозен управленски проблем.  Воеводите очакват намесата на кмета Здравко Димитров, а не от етичната комисия на ГЕРБ.  Той следва да назначи независим и обективен одит своевременно, в район „Северен“ трябва да влязат също АДФИ и прокуратурата, каза Борислав Инчев. Докато проверките текат кметът на района трябва да се оттегли, смятат от ВМРО.

От ВМРО отправиха и сериозни критики към изпълнението на градския бюджет за първото полугодие. Според експертите на партията, към края на юни то е около 43%, но е налице огромен срив в приходната му част. 

За съжаление, това  става устойчива тенденция, алармира Борислав Инчев. Според него катастрофалните резултати със сигурност ще доведат до неизбежна актуализация на градските финанси, при това с над 10 милиона лева.  

Сумарният анализ прогнозира големи проблеми за общинската хазна, предупреди градският лидер на воеводите.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

ДПС - Пловдив свали доверието си от ветерана Рамадан Аталай

Областният съвет на ДПС в Пловдив свали доверието си от депутата Рамадан Аталай, който беше водач на листата на партията на последните парламентарни избори в Пловдив област. Причината за това решение, са слабите резултати на ДПС в областта, като тенденцията за понижаване на броя на гласовете за партията, се наблюдава на всички избори през..

обновено на 29.06.24 в 13:30

Фармацевтите заплашиха да спрат работа по Здравната каса

Собственици на аптеки предупредиха, че част от обектите ще преустановят работа по Здравна каса, ако от 4 юли влязат в сила готвените промени в нормативната база.  В сряда в Ямбол ще се проведе символичен протест на фармацевтите, а към протестните действия се очаква да се присъединят и други градове, стана ясно по време на първи..

публикувано на 29.06.24 в 12:25

Двойно поскъпнаха местните такси и услуги в Пазарджик

Общинският съвет в Пазарджик повиши цените на местните такси и услуги, като скокът е между 20 и 50 процента. Предложението е на кмета Петър Кулински, с обяснението, че стойността на услугите не е променяна от 15 години.  Заради промяна на нормативните документи, част от услугите отпадат, като паралелно с това се въвеждат нови...

публикувано на 29.06.24 в 11:04

Фармацевти, политици и експерти обсъждат в Пловдив проблемите в бранша

Собственици на аптеки, народни представители, професори от академичните среди и анализатори  се събират в Пловдив за да обсъдят проблемите в аптечния бранш.  Инициативата е провокирана от поредната  промяна в начина на работа на аптеките с Касата. Основна пречка за тях е задължението да отпускат антибиотици и лекарства за диабет само на..

обновено на 29.06.24 в 10:13

Бетонният мост отиде в историята

Предсрочно започна демонтажът на Бетонния мост в Пловдив. Началото бе обявено за събота сутрин, но дейностите стартираха още в късния следобед в петък.  Премахнато е съоръжението в средната му част, в зоната на ЖП линиите, след което ще се изгради нова конструкция, с около метър и половина по-висока.   Разрушителните дейности ще продължат три..

обновено на 29.06.24 в 09:50