Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Рокади в авиобаза Граф Игнатиево

Снимка: mod.bg

Рокади в управлението на Авиобаза Граф Игнатиево прие правителството на днешното си заседание и ги предложи на президента Румен Радев. Те трябва да бъдат утвърдени с негови укази.

За командир на базата се предлага полковник Николай Русев, както и той да бъде удостоен със званието „бригаден генерал“. 

Сегашният командир на изтребителната база бригаден генерал Димитър Петров се предлага за командир на Военновъздушните сили“ с ново висше офицерско звание „генерал-майор“. 

Генерал-майор Цанко Стойков, който в момента командва българските ВВС, е предложен за заместник началник на отбраната с ново звание генерал-лейтенант. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Чешкият посланик се срещна с ученици и студенти от Пловдив

България е доверен и важен приятел и партньор на Чешката Република. А най-важното в аспекта на световните събития и в европейски мащаб е да продължим да бъдем като едно семейство, добри приятели и партньори и в ЕС, и в НАТО. Това заяви посланикът на Чешката Република в България Мирослав Томан на среща в ПУ „Паисий Хилендарски“ със студенти и..

обновено на 06.06.24 в 14:18

Челен сблъсък между кмета на "Западен" и "Пълмед" заради строеж на частен паркинг

С личната намеса на кмета на пловдивския район „Западен“ Тони Стойчева днес временно бе спряно премахването на дървета и друга растителност на терен на бул. „Пещерско шосе“ пред УМБАЛ „Пълмед“ в Пловдив. Върху зелената площ там от няколко дни са започнати изкопни дейности по изграждането на частен паркинг на болницата.  Теренът е публична..

публикувано на 06.06.24 в 13:51

Пиян шофьор без книжка беше арестуван в Белозем

Шофьорът е засечен случайно при рутинна проверка при работа по безопасност на движението, когато автопатрул спрял минаващ лек автомобил „Мерцедес“.  Установено било, че зад волана е мъж без свидетелство за правоуправление, а тестът му с дрегер отчел наличие на над 2 промила алкохол.   Нарушителят отказал да даде кръвна проба, след което е арестуван..

публикувано на 06.06.24 в 13:23

Общината е против увеличаването на капитала на УМБАЛ "Пловдив"

Община Пловдив е против увеличаването на капитала на УМБАЛ „Пловдив“ за сметка на намаляване на участието в дружеството на общините акционери.   Общото събрание на акционерите ще се проведе на 12 юни, а ден по-рано пловдивският Общински съвет ще трябва да прегласува своето решение от предходна сесия. В предложението на кмета Костадин Димитров..

публикувано на 06.06.24 в 11:41

Над 3 млн. лв печалба отчетоха общинските болници

Обща печалба от малко над 3 милиона лева отчитат 11 от общо 14 общински лечебни заведения в Пловдив през миналата година. Това става ясно от отчета на пловдивския кмет Костадин Димитров, който ще бъде гледан на сесия на Общинския съвет на 11 юни. Загубите са на стойност 106 хиляди лева, като те са реализирани в три лечебни заведения...

публикувано на 06.06.24 в 11:36