Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

С разнообразни искания протече обичайният протест в Пловдив

Срещу маските, 5G мрежите, мафията, правителството, съдебната система, д-р Калин Калинов и др.

| обновено на 01.10.20 в 21:12

В Пловдив започна традиционният вече за четвъртък вечер протест на граждани. 

Сборният пункт е на фонтана пред Общината, където са се събрали над 50 души, като се очаква броят им да нарасне. 

Освен обичайното настояване за оставка на правителството и главния прокурор, протестиращите са издигнали лозунги и плакати срещу мафията, носенето на маски,  въвежането на 5G мрежата и различни социални искания.  

Спонтанно бе изведено и искането за оставка на д-р Калин Калинов, шеф на общинската дирекция по здравеопазване, както и за пълна прозрачност  относно  дейността и финансирането на фондация "Пловдив 2019". 

Митингът започна с озвучение от партиотични песни, неформални оратори говорят пред събралите се за корупцията, върховенството на закона, позицията на ЕС и други теми. 

Към  20 часа групата тръгна  на шествие по Главната  улица, до пл. Съединение и след това до Областната управа. 

Към 20.30 шествие от няколко десетки души с развети знамена и викове за оставка блокира кръстовището между булевардите "Руски" и "Шести септември". 

След 10 минути пътят бе освободен и протестиращите се насочиха към Областната управа, посочена от тях като крайна точка на проявите. 

Към 21 часа шествието блокира и следващото кръстовище - до Областната управа.  Там непредвидената проява за кратко доведе до конфликти между тях и заклещените шофьори. Стигна се до пререкания и размяна на остри реплики, но ситуацията бе овладяна от полицията.  Постепенно движението бе възстановено. 

Заради протестите  до 22  часа  бе спрян автомобилният трафик  по бул. „Цар Борис III Обединител“ – от кръстовището с бул. „Марица“ до кръстовището с ул. „Цанко Дюстабанов“,  бул. „Шести септември“ – от кръстовището с  бул. „Копривщица“ до кръстовището с бул. „Цар Борис III Обединител“.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Катастрофа затапи изхода на Пещерско шосе

Катастрофа затруднява движението на изхода на Пещерско шосе. Сигналът е получен след 8 ч. тази сутрин.  Според предварителната информация лек автомобил "Мерцедес" предприел ляв заовой и отнел предимството на мотоциклет "Хонда", чийто 33-годишен водач е откаран в болница за прегледи.  Той и 58-годишният шофьор на колата са изпробвани за употреба..

обновено на 27.06.24 в 10:32

Събарянето на Бетонния мост започва в събота сутринта

В събота, 29 юни сутринта, започва  демонтажа на Бетонния мост. По проект ще се премахне съоръжението в средната му част, в зоната на ЖП линиите, след което ще се изгради нова конструкция, с около метър и половина по-висока. Това съобщи в интервю за Радио Пловдив Николай Иванов, ръководител на проекта от страна на изпълнителя. Днес текат..

обновено на 27.06.24 в 10:07

Медицината отново най-желаната специалност в МУ-Пловдив

Ръст на кандидат-студентите за Медицински университет – Пловдив – това показват данните от подадените документи за участие в кампанията за прием. 1950 е общият брой на кандидатите, като миналата година те са били 1740, посочи зам.-ректорът по учебна дейност проф. д-р Веселина Горанова. Превес отново имат жените – 1480, а мъжете са 470...

публикувано на 27.06.24 в 09:35

Бури, градушки и валежи над половин България днес

Днес над западната половина от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури. Има условия за градушки.  Най-интензивни ще са явленията в северозападните райони. В източната половина на страната през деня ще е предимно слънчево. Ще духа до умерен източен вятър. Максималните температури в..

публикувано на 27.06.24 в 08:43
Проф. Христина Янчева

Проф. Христина Янчева е новият областен управител на Пловдив

Проф. Христина Янчева поема поста областен управител на област Пловдив. Това стана ясно след заседанието на Министерски съвет, съобщиха от правителствената пресслужба.  Проф. Янчева притежава дългогодишен управленски опит. От 2016 до март тази година тя беше ректор на Аграрния университет в Пловдив.  Янчева заменя на поста Илия Зюмбилев...

публикувано на 26.06.24 в 17:02