Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Спецпрокуратурата разследва организирана група за незаконни цигари

Разкриха нова фабрика за тютюн, този път в Калековец

| обновено на 12.10.20 в 16:50

Специализираната прокуратура разследва организирана престъпна група за незаконно производство на цигари и тютюн за пушене в с. ЦалапицаНа място днес бяха главният прокурор Иван Гешев и главният секретар на МВР Ивайло Иванов.  

Групата е действала на територията на страната и в чужбина. При извършените претърсвания в производствено хале са намерени и иззети машини и цялостно оборудване за обработка и производство на  цигари и тютюн, както и голямо количество готова продукция без акцизен бандерол. 

Пакетиран тютюн за пушене в промишлени количества е намерен и в друга стопанска сграда, ползвана от групата.

Събраните в хода на разследването доказателства сочат, че участниците в групата са произвеждали незаконно цигари от молдовската марка „Plugarul“.

Предстои привличане към наказателна отговорност на лицата, участвали в престъпното сдружение.

Близо 3 тона тютюн са открити и иззети при  акция на Районно полицейско управление - Труд и пловдивския сектор "Икономическа полиция" в  стопанско хале в село Калековец

Там е поредната разкрита незаконна фабрика за рязане на тютюн. Помещението е било добре прикрито, с ламаринени и дървени плоскости по  прозорците.  В  обекта са открити машини за рязане и за сушене на тютюн, над тон и половина нарязан тютюн на склад, бали с ненарязан тютюн и електронни везни. Пред входа цеха е имало и паркиран бус, пълен с още тютюн. 

Привлечени като обвиняеми са двама мъже на 40 години от Пловдив и Пазарджик. Те са задържани за 72 часа. Разследването по случая продължава. 

Миналата седмица бяха разбити и фабрики за цигари в Желязно и Цалапица, а това стана повод главният прокурор да пристигне на място. Открит бе и цех за тютюн в Катуница  

За два месецапловдивската полиция са образувани 24 досъдебни производства и 33 проверки за престъпления, свързани с незаконното  производство, разпространение и съхранение  на акцизни стоки без бандерол.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Митрополит Николай оглави службата за Второ Възкресение в Пловдив

Днес в православните храмове има богослужения за така нареченото Второ Възкресение. На тях отново след отминалата нощ бяха прочетени текстове от Евангелието, свързани с възкресението на Божия син.  Митрополит Николай оглави  празничното богослужение по повод Възкресение Христово- Пасха в пловдивския храм „Света Марина“.  Сред присъстващите..

обновено на 05.05.24 в 15:57

Слънчеви и топли Великден и Гергьовден в Пловдив

Днес над страната ще преобладава слънчево време. Преди обяд на отделни места в равнините и котловините ще има мъгла или ниска слоеста облачност. След обяд над планинските райони ще се развива купеста облачност, но само на изолирани места ще превали краткотрайно.   В Източна България ще духа слаб североизточен вятър.  Максималните температури ще..

обновено на 05.05.24 в 14:15

Христос Воскресе! Православният свят посрещна Празника на Празниците

Православният свят посрещна Празника на празниците - Възкресение Христово . В храмовете из цялата страната беше извършено тържественото пасхално богослужение. В столицата в патриаршеската катедрала "Свети Александър Невски" то беше оглавено от Врачанския митрополит Григорий, който е наместник - председател на Светия Синод, след кончината на..

обновено на 05.05.24 в 10:12

Слово на Пловдивския митрополит Николай за Възкресение Христово

Негово Високопреосвещенство Пловдивският митрополит Николай пристигна в Пазарджик,  за да отслужи Великденската служба в катедралния храм "Успение Богородично" по повод най-светлия християнски празник Възкресение Христово. Митрополитът се обърна към християните с тържествено слово:  “Възлюбени, братя и сестри! Тоя ден Господ е сътворил, за да..

обновено на 05.05.24 в 10:12

Множество концерти за пловдивчани в празничните дни

С концерти на открито, музикални и танцови изпълнения продължава Великденската програма на община Пловдив.  На площад „Стефан Стамболов“ от 11 часа започва концертът „Великденски чудеса в страната на талантите“ с участници от предаването „Ася в страната на талантите“.  След него в неделния ден ще видим и концерта на танцово студио към СКИС..

публикувано на 05.05.24 в 10:11