Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

От Фейсбук: Ученичка пие водка в час по история

Млад пловдивски учител е с прекратен договор за работа заради споделяне във Фейсбук на видеоклипове, на които се вижда как ученичка от 9-ти клас отпива от бутилка с водка в час по история. Клиповете са заснети от нейни съученици, а случаят е от сряда - 28 октомври, и е станал в 9 „г“ клас в СУ "Свети Патриарх Евтимий" в Пловдив.

По време на часа ученици обяснили на преподавателя си по история Иван Куцаров, че на момичето му е лошо. Той разрешил то да си тръгне, без да му пише отсъствие. Деветокласничката отказала и часът продължил. В края на деня обаче учителят видял в социалните мрежи скандалните видеоклипове с наведеното под чина момиче, което отпива от стъклена бутилка за водка.

Решен, че случаят е недопустим, Куцаров също публикува клиповете и веднага търси ръководството на училището. В профила си във Фейсбук младият учител разказва, че се  свързал със заместник-директора Милена Цветанова и класния ръководител Дарина Николова, на които обяснил всичко и показал клиповете. Само час по – късно му се обадила директорката Валентина Стоенчева и му съобщила, че го освобождава от работа заради завръщането на учителя титуляр на поста.

Иван Куцаров е назначен от 1 октомври да замества колежка, която била в дълги болнични. В профила си той обяснява, че за първи път срещнал директорката на училище „Свети Патриарх Евтимий“ в момента на уволнението си. И посочва, че няма нито една официална забележка към работата му, затова недоумява защо е освободен от работа.

Прекратяването на договора на младия учител няма общо с разпространените в социалните мрежи видеоклипове с учениците, категорична е директорката на СУ „Свети Патриарх Евтимий“ Валентина Стоенчева. Тя посочи, че договорът му е прекратен поради завръщане на титуляра

Стоенчева отбеляза обаче, че Куцаров вече не е на работа, тъй като си е позволил в продължение на цял ден – 29 октомври, четвъртък, да не влезе в нито един час при онлайн обучението на учениците. 

Директорката нарече обезпокоителен факта, че учител качва в мрежата клипове с ученици, които са непълнолетни, без лицата им да са закрити. Това е недопустимо за всеки възрастен човек, камо ли за учител, коментира директорката. 

Проведени са разговори с учениците и родителите им, темата е коментирана и с педагогическия колектив, а за утре е насрочена среща с децата и техните родители, съобщи Валентина Стоенчева. Решение дали и по какъв начин те ще бъдат санкционирани ще бъде взето от Педагогическия съвет. Това ще стане не  по – рано от две седмици, уточни директорката. 

Стоенчева каза още, че не отговаря на истината твърдението на Куцаров, че за първи път се е срещнал с нея при освобождаването му от работа.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Съветниците преразпределиха средства от бюджета

С 35 гласа „за“ и 7 против общинските съветници приеха изменението на бюджета на Община Пловдив и на утвърдените разходи за заплати и числеността на персонала за тази година в част от общинските дейности. Така се преразпределят над 2 045 000 лева.  С изменението 600 хиляди лева са предвидени за ремонта на Хуманитарната гимназия „Св.св. Кирил и..

обновено на 16.05.24 в 11:14

Бизюрев призна, че само той е нанесъл ударите по Малинов

Стартира по същество делото срещу близнаците Борислав и Валентин Динкови,  обвинени в лично укривателство за убийството на младежа Димитър Малинов от Цалапица. Основен свидетел по това дело е Рангел Бизюрев, сочен за извършител на убийството.  Рангел Бизюрев свидетелства, че само той е нанесъл ударите по Димитър Малинов, като..

публикувано на 16.05.24 в 10:50

Отличават с почетни значки на Пловдив учители и млади таланти

С почетни значки на Пловдив бяха удостоени 15 директори и учители от пловдивските детски градини и училища, а с грамота и парични награди – 21 млади учители.   Поводът е 24 май – Денят на Светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.  Съветниците гласуваха паричните награди и за носителите на..

публикувано на 16.05.24 в 10:34

Пловдив иска нови камери за видеонаблюдение по пътищата

Община Пловдив ще настоява за  5 от новите 65 камери за видеонаблюдение по пътищата на МВР, съобщи в началото на днешната общинска сесия кметът Костадин Димитров след питане от страна на групата на ПП - ДБ относно проекта за видеонаблюдение.  Общината ще кандидатства и с проект, като този в Народното събрание, при който може от камерите, които са..

публикувано на 16.05.24 в 10:23

Делото срещу близнаците от Цалапица започна по същество

Започна делото срещу близнаците Борислав и Валентин Динкови от Цалапица, обвинени в лично укривателство за убийството на младежа Димитър Малинов.  Соченият за извършител на убийство Рангел Бизюрев също бе доведен в съдебната зала като свидетел. Близнаците Динкови бяха въведени под гневните скандирания "убийци! " на присъстващите близки,..

обновено на 16.05.24 в 08:20