Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Републиканци за България“ със сериозни амбиции в Пловдив и областта


"Партия „Републиканци за България“ си поставя за цел да бъде незаобиколим фактор със сериозна парламентарна група и да подкрепяме развитието на Пловдив и областта. Защото за нас е много важно да има политическа сила, която да е гарант за евроатлантическия път на страната. А „Републиканци за България“ с всички тези съмишленици ще можем да привлечем и много от разочарованите, които са от другите политически партии“, това заяви в Пловдив лидерът на „Републиканци за България“ Цветан Цветанов. Той откри офис на партията и представи временните ръководители на местно ниво. Структурата в Пловдив се оглавява от Христо Димитров, а в областта от Георги Пилев.

Цветанов смята, че за оставащите месеци до парламентарните избори пловдивските структури в града и областта могат да са сред водещите партии. Той заяви още, че 85% от структурите на „Републиканци за Бългрия“ в страната вече са изградени.

Цветанов разкритикува сериозно мерките на правителството, които са свързани с ковид кризата.

„От „Републиканци за България“ смятаме, че последните седем-осем месеца бяха пропилени и нямаше никакви адекватни мерки, които да бъдат планирани, за да не изпадне в този колапс, в който се намира здравната система в момента“, заяви Цветан Цветанов.

Лидерът на „Републиканци за България“ не спести и критиките към икономическите мерки на управляващите.

„Парите, които в момента се харчат от българското правителство, те нямат абсолютно никакъв икономически ефект върху съхраняването и запазването на малкия и средния бизнес. Защото годината ще приключи с около 5 милиарда и 200 милиона лева повече изхарчени пари. А за другата година са предвидени да бъдат 4 милиарда и 900 милиона. Което означава, че говорим за 10 милиарда в рамките на две години, изхарчени пари от правителството. Представете си какво ще бъде наследството за всяко следващо управление, което ще дойде в страната“, каза Цветанов.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Катастрофа затапи изхода на Пещерско шосе

Катастрофа затруднява движението на изхода на Пещерско шосе. Сигналът е получен след 8 ч. тази сутрин.  Според предварителната информация лек автомобил "Мерцедес" предприел ляв заовой и отнел предимството на мотоциклет "Хонда", чийто 33-годишен водач е откаран в болница за прегледи.  Той и 58-годишният шофьор на колата са изпробвани за употреба..

обновено на 27.06.24 в 10:32

Събарянето на Бетонния мост започва в събота сутринта

В събота, 29 юни сутринта, започва  демонтажът на Бетонния мост. По проект ще се премахне съоръжението в средната му част, в зоната на ЖП линиите, след което ще се изгради нова конструкция, с около метър и половина по-висока. Това съобщи в интервю за Радио Пловдив Николай Иванов, ръководител на проекта от страна на изпълнителя. Днес текат..

обновено на 27.06.24 в 10:07

Медицината отново най-желаната специалност в МУ-Пловдив

Ръст на кандидат-студентите за Медицински университет – Пловдив – това показват данните от подадените документи за участие в кампанията за прием. 1950 е общият брой на кандидатите, като миналата година те са били 1740, посочи зам.-ректорът по учебна дейност проф. д-р Веселина Горанова. Превес отново имат жените – 1480, а мъжете са 470...

публикувано на 27.06.24 в 09:35

Бури, градушки и валежи над половин България днес

Днес над западната половина от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури. Има условия за градушки.  Най-интензивни ще са явленията в северозападните райони. В източната половина на страната през деня ще е предимно слънчево. Ще духа до умерен източен вятър. Максималните температури в..

публикувано на 27.06.24 в 08:43
Проф. Христина Янчева

Проф. Христина Янчева е новият областен управител на Пловдив

Проф. Христина Янчева поема поста областен управител на област Пловдив. Това стана ясно след заседанието на Министерски съвет, съобщиха от правителствената пресслужба.  Проф. Янчева притежава дългогодишен управленски опит. От 2016 до март тази година тя беше ректор на Аграрния университет в Пловдив.  Янчева заменя на поста Илия Зюмбилев...

публикувано на 26.06.24 в 17:02