Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Коронавирусът засегна и Центъра за психично здраве в Смолян

Един служител от Центъра за психично здраве в Смолян е сред 34-те нови случаи на коронавирус в областта. Предприети са противоепидемични мерки, включително вземане на проби за ПСР на всички от персонала.

През вчерашния ден от Ковид-19 са излекувани 17 души и са изписани от болница 14 пациенти.

Хоспитализирани са 22-ма души – дванадесет в областната болница, шест в МБАЛ-Мадан, по един в болниците в Златоград и Девин, и в две лечебни заведения в Пловдив. Девет са на домашно лечение и 14-дневна изолация под наблюдение на личен лекар.  85-годишна жена от община Баните, инфектирана с коронавирус и с придружаващо сърдечно заболяване, е починала в МБАЛ-Смолян– съобщават от РЗИ.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Зрелостниците в Пловдив предпочетоха есе за мълчанието, вместо Смирненски

"Цената на компромиса" - върху тази тема по "Приказка за стълбата" на Христо Смирненски разсъждаваха учениците, които избраха да пишат интерпретативно съчинение на днешния държавен зрелостен изпит.   Втората възможност беше есе със заглавие "Мълчанието – сила или безсилие". Матурите започнаха - изтеглиха вариант №15 по БЕЛ Над 50..

публикувано на 17.05.24 в 13:04

Бившият полицай Венцеслав Караджов e вече в затвора

Бившият полицай Венцеслав Караджов от Пловдив, който получи доживотна присъда за убийство на родителите си, вече е в пловдивския затвор. Рано сутринта той се предаде на полицията, след като повече от 11 часа се беше барикадирал в дома си. Адвокатът на Караджов Зоя Тошкова, която вчера му е съобщила за окончателното решение на ВКС за доживотната..

публикувано на 17.05.24 в 10:38

Ентусиасти от цялата страна идват за „Народен събор Пловдив“

От 17 до 19 май започва 9-тото издание на един от най-големите фестивали в България - „Народен събор Пловдив“.   Над 4000 гайдари, певци и танцьори от цялата страна ще ни завладеят с автентичния си дух и заразителна енергия в периода от 17 до 19 май, когато парк „Лаута“ ще се превърне в истински рай за любителите на автентичните традиции,..

публикувано на 17.05.24 в 08:46

Драмата приключи - Венцеслав Караджов се предаде

Приключи драмата с барикадиралия се в дома си бивш полицай Венцеслав Караджов, който снощи се заключи в дома си в Пловдив.  По информация от пловдивската полиция,  малко преди 6 ч. тази сутрин Караджов е склонил да се предаде без съпротива и така инцидентът е завършил без пострадали.   Той не е бил въоръжен, в дома му не са открити и взривни..

обновено на 17.05.24 в 08:33

Матурите започнаха - изтеглиха вариант №15 по БЕЛ

В Министерството на образованието и науката бе изтеглен вариант 15, по който ще работят зрелостниците на матурата по български език и литература.  Тя започва  в 8.30 ч. в 759 училища в страната. На нея се очаква да се явят около 50 000 зрелостници. Продължителността на изпита е 4 астрономически часа. В Пловдив и областта той  ще се проведе в..

обновено на 17.05.24 в 08:32