Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Обстановката в Пловдивска област вече е спокойна, но иде рязко застудяване

| обновено на 13.01.21 в 11:17

Обстановката на територията на област Пловдив към този момент е нормална, съобщават от областната управа.  

Няма проблеми с проходимостта на пътната мрежа, няма откъснати населени места, наводнени къщи и пострадали хора. 

Електроснабдяването, водоснабдяването и телекомуникациите не са нарушени и функционират нормално. 

Пътят  Ягодово — Крумово, който през вчерашния ден бе наводнен от повишеното ниво в р. Чая в района на жп надлеза, вече е проходим.

Моментното състояние на реките и язовирите не създава проблеми и риск от наводнения за населените места и земеделски площи в областта. Налице е тенденция към понижение и нормализиране на нивата на водите в реките. Не се очаква изпускане на допълнителни водни количества в р. Въча от яз. Въча и яз. Кричим.

Във връзка с предстоящото застудяване и очаквани поледици на територията на областта е изпратено писмо до кметовете на общините за предприемане на превантивни мерки с цел недопускане на инциденти и бедствия. В него областният управител Дани Каназирева посочва, че е необходимо да бъдат обезопасени опасните участъци от пътната мрежа, снегопочистващите фирми на територията на цялата област да са в пълна готовност за действия при усложнена зимна обстановка. 

Задължително да се проверят и подсигурят системите за аварийно захранване на лечебните заведения и да се обърна внимание на отоплителните системи на образователните и социалните заведения, като се осигури непрекъснатото им поддържане за осигуряване на нормални условия на работа и обучение.

Според метеорологичните прогнози, в периода 15-17 януари, се очаква да настъпи застудяване и температурите в област Пловдив да достигнат отрицателни стойности до минус 8, минус 9 градуса.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Полицията с видеонаблюдение и засилени мерки за баловете

С видеонаблюдение и засилени мерки за сигурност около училищата и на възлови кръстовища пловдивската полиция ще следи за обществения ред и грубо нарушава правилата за движение по време на абитуриентските балове в региона. Извършени са и предварителни проверки на заведенията в региона.  В цялата област се прилага комплекс от мерки, свързани с..

публикувано на 23.05.24 в 14:46

Откриха паметна плоча на героя от войните генерал Иван Хубенов

Заместник-министърът на отбраната Радостин Илиев откри паметна плоча на генерал-майор Иван Хубенов (1894 - 1966), поставена на родната му къща в първомайското село Караджалово.  Той поздрави присъстващите от името на министъра на отбраната Атанас Запрянов и подчерта, че днешното събитие е израз на почит и уважение към делото на един незаслужено..

публикувано на 23.05.24 в 13:21

Арестуваха трима младежи, отглеждали канабис вкъщи

Трима младежи на възраст между 18 и 21 години са арестувани за отглеждане и притежание на наркотици в панагюрското село Попинци.  При акция на криминалисти от Панагюрище били претърсени къщите, в които живеели момчетата. В една от тях разследващите открили мини оранжерия за отглеждане на канабис, оборудвана с устройства за контрол на осветлението,..

публикувано на 23.05.24 в 13:12

Поевтинява годишната транспортна карта в Пловдив, билетите без промяна

Реформи, обобщени в доклад за състоянието на градския транспорт  и цялостната транспортна схема предлага за обсъждане в Общинския съвет и гражданите новият заместник-кмет по транспортните въпроси на Пловдив Савина Петкова.   След задълбочен анализ се предлага рязко намаление на годишната карта за градски транспорт, две нови автобусни линии,..

обновено на 23.05.24 в 10:25

Пловдивската полиция обяви мерки срещу пътния травматизъм

Изграждането на различни инженерни съоръжения, препятствия и други методи за ограничаване на скоростта в Пловдив, искане за още видеокамери и пътни знаци – това са част от пакета предложения към общината за повишаване на пътната безопасност в града – съобщи началникът на областната дирекция на МВР  старши комисар Георги Чергов.  Това е..

обновено на 23.05.24 в 09:27