Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Локдаунът свали заведенията в нокдаун, протестно отварят на 1.02

| обновено на 20.01.21 в 15:18

Солидарни сме с така ва позиция и ще отворим, за да покажем, колко засегнат е браншът, колко е недоволен от неяснотата на мерките и липсата на подкрепа от страна на държавата, тава казаха в предаването "Точно днес" Тони Симидчиева - собственик на ресторант и Деян Найденов, който притежава нощни клубове в Пловдив.

"Не локаут, а нокаут е положението при нас", каза Симидчиева. "В тази година ние не сме работили нито месец както трябва, а в същото време плащаме всичките си разходи. Неизвестността за нас е най- неприятна и съсипва психиката на хората, които работят при нас.  "Вземаме заеми, за да им плащаме", каза тя. Въпросът е на оцеляване на бизнеса, не за развитие.

Още по- тежко е положението на хората, които са наематели на заведенията.

Деян Найденов сподели, че има около 20 служители, всички а в неизвестности и са получили едва 24 лева от всички помощи, обещани от държавата. Той не ползва мярката 60:40, защото я смята за неработеща.

И двамата подкрепят тезата, че заведенията не са по- опасни от други места, в които хората се срещат, като например градския транспорт. Спазваме мерките и няма нито един заразен през лятото, когато работехме, каза Найденов.

Имам усещене, че спирането на заведенията е мярка, която стана най- видима, отвориха ресторантите на хотелите, което също внася разделение, допълва Симидчиева. 

Зотова ще отворим на 1 февруари, защото ако мълчим ще ни мачкат постоянно, заяви Найденов. Ще сме солидарни с колегите, не искаме да настройваме хората срещу нас, но смятаме, че има двоен аршин и настояваме да работими и да бъдем обезщетени за месеците, в които бяха затворени.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Разговорът за ЕС е важен, грешно е, че нищо не зависи от България

Важният разговор, който трябва да се води преди европейските избори, е за нашето място в ЕС. Това коментира Теодор Стойчев, ръководител на Бюрото на ЕП в София по повод Деня на Европа и предстоящите избори. Той добави, че не е вярно, че нищо не зависи от България, защото сме малка държава. Според него от страната ни и нейните..

публикувано на 09.05.24 в 10:57

КНСБ прави черен списък на най-некоректните работодатели у нас

19% от работещите в пловдивска област получават по 933 лв. месечно – точно толкова, колкото е минималната заплата. Това съобщи президентът на КНСБ Пламен Димитров в Пловдив. Той пристигна в града, за да се срещне с предприятия и техни работници и да представи кампанията  "По-високи доходи с твоя синдикат“.    Именно това доколко и как са..

публикувано на 08.05.24 в 16:26

България беше боксьорски чувал в предизборната кампания на РСМ

Днес в Република Северна Македония (РСМ) се провежда 2-ри тур на президентските избори заедно с тези за парламент на страната. На първия тур кандидатът на опозиционната ВМРО-ДПМНЕ Гордана Силяновска - Давкова получи 40 на сто подкрепа - двойно повече от настоящия държавен глава Стево Пендаровски, подкрепен от СДСМ. "Най-вероятно ще бъде премината..

публикувано на 08.05.24 в 16:25

Известни дами в борбата срещу HPV в Пловдив

Известни имена от арт средите се включват в кампанията за борбата срещу човешкия папилома вирус /HPV/ в Пловдив.  Събитието за свързаните заболявания чрез ваксинопрофилактика протича под оригиналния формат за подкрепа -  "Пощенска кутия за приказки с артистично четене"  в пловдивския клуб Allure, бул. Санкт Петербург № 131 от 19.00 ч.   То е..

обновено на 08.05.24 в 15:24

Средно с 20% поскъпват билетите за влака от днес

Тези, които предпочитат да пътуват с влак ще плащат вече повече за билети от днес. Причината е инфлацията и повишените разходи, гласи официалното обяснение от БДЖ.  Колко ще струват след 20 процентното увеличение пътуването до Карлово, Асеновград и Пазарджик и колко ще бъде билетът до морето? „Увеличението е средно с 20%.  Без промяна..

публикувано на 07.05.24 в 16:19