Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Собствениците на фитнеси готови да отворят

| обновено на 21.01.21 в 13:10
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Собствениците на фитнес зали са в абсолютна готовност да ги отворят за посетители още днес, но търпеливо ще изчакат решението на Правителството. Управителката на един от тях Дора Цокева сподели, че всички мерки за дистанция и дезинфекция са взети още в края на миналата година, преди да бъдат затворени изцяло.

Малкото останали работещи служители във фитнес залите като касиерката Йовка Димова например, също с нетърпение очаква обектът да заработи на пълни обороти: 

"От почти два месеца идват клиенти питат ни кога ще отворим, слушат новини и чакат. Но за сега е отворено само магазинчето към фитнес залата. И няма треньори, няма посетители. Трудно ни е, много трудно". 

Някои от собствениците на фитнес зали, обаче са успели да кандидатстват и спечелят финансова помощ по различни национални и европейски програми и по този начин да задържат своите дългогодишни служители. Сред тях е Валентин Драгнев.

По думите му, обаче до сега на работниците му се полага  само сумата от 24 лева за единствения работен ден през миналата година - 27 декември. Тя се отпуска за служители, излезли в принудителен неплатен отпуск. 

Сред собствениците на фитнес зали върви слух, че евентуалното отваряне на обектите им ще бъде на 4 ти февруари 2021ва година. Определят го като нелогично, защото деня се пада в четвъртък , а би могло да е първи февруари , понеделник. 

Днес се очаква Решението на правителството дали залите за спорт ще отворят отново врати след 31 ви януари. Припомням , че вече втори месец над 60 хиляди наети в бранша хора стоят без работа, заради забрана да функционират по време на извънредната епидемична обстановка. Преди ден от бранша настояха с писмо до Правителството „необоснованото“ по думите им  ограничение да бъде отменено днес. 

Интервюираните  управители на фитнес зали приемат с притеснение информацията, че в България върлуват и нови щамове на коронавируса. Защото по думите им това е сигнал за предстоящи нови рестрикции в бранша. 

Какви са настроенията сред собствениците и служителите във фитнес- залите в Пловдив и как се справят те по време на принудителното затваряне можете да чуете в прикачения файл.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Партията ДПС в момента е инструмент за контрол на властта

Неуспехът на проектокабинета на Росен Желязков беше предизвестен още от самото начало, коментира в предаването "Точно днес" политологът Георги Проданов. По думите му, още когато ГЕРБ-СДС получиха мандата, лидерът им обяви, че ще търсят правителство на малцинството и то най-вероятно няма да мине. Вчера Бойко Борисов също го повтори няколко пъти, така..

публикувано на 04.07.24 в 09:58

На Общо събрание Горнослав се обяви против кариерата

На общо събрание жителите на асеновградското село Горнослав се обявиха против изграждането на близката кариера.  На форума са присъствали близо 60 процента от жителите на селото, които единодушно се обявиха против кариерата, която отстои само на 500 метра от домовете им. Това съобщи в интервю за Радио Пловдив Миглена Георгиева, жител на..

публикувано на 04.07.24 в 07:57

Очаквам от патриарх Даниил да върне стария богослужебен стил

В програма "Точно днес" разговор з а посоките, по които поема служението на новия патриарх Даниил, също и за посещението на Вселенския патриарх Вартоломей и за знаците, които са важни за обединението на църквата ни. По темата говорим с адвокат  Александър Тодоров , богослов и магистър по теология, той е бил и преподавател в Богословския факултет на..

публикувано на 04.07.24 в 07:00

И пловдивски аптекари се включиха в протеста

Пловдивските фармацевти протестираха в продължение на два часа на работните си места. Така те се включиха в недоволството на колегите си от цялата страна срещу измененията на Наредба 4, предложени от здравното министерство и НЗОК.  Анелия Найденова, магистър фармацевт и управител на една от аптеките, които ппротестират, дефинира пред Радио Пловдив..

публикувано на 03.07.24 в 15:43

ПГ на ДПС изключи депутата Рамадан Аталай

На заседание на ПГ на ДПС е взето решение да изключи Рамадан Аталай от групата. "За" решението са гласували   44-ма депутати, съобщи зам.-председателят на НС Росица Кирова от парламентарната трибуна.  Изключването на Рамадан Аталай от парламентарната група е било прието с единодушие. Предстои да стане ясно дали Аталай ще остане независим..

обновено на 03.07.24 в 13:20