Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започва дело срещу трафиканти на дрога

Делото за заловеното миналата пролет в Пловдив голямо количество смесен наркотик  за повече от  382 000 лева, влиза днес за първи път в Окръжния съд в разпоредително заседание.  Подсъдими по него са двама чужденци, иранец и турски гражданин, постоянно пребиваващи в България. 

Каналът бе разкрит на 22 май миналата година, когато иранецът е заловен с над 11 килограма таблетки екстази (метилендиометамфетамин) за почти 291 000 лева. Преди това бе хванат и турският му дилър с близо килограм хероин за близо 92 000 лева. Той е арестуван след сделката  на пловдивски булевард, а иранецът бе проследен и задържан при влизане в София.

 Според разследването, крупните количества хероин и екстази са били предназначени за сортиране в депо в Столипиново, откъдето е трябвало да се разпространят из Пловдив и региона. Турският гражданин има предишна присъда от 12 години затвор за същите престъпления. От залавянето им досега  двамата се намират в ареста. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Червен код за опасност от пожари

В 7 области на Северна България и 9 на Южна е обявен червен код за опасност от пожари. Предупреждението е заради продължаващото горещо и сухо време и обхваща и областите Пловдив и Пазарджик.  Червеният код показва, че са възможни бързо разпространяващи се много силни пожари, които са трудни за овладяване.  В Пловдивско вчера пожарникари гасиха..

публикувано на 08.07.24 в 08:26

Започва подаване на заявления за кандидатстване след 7 клас

Подаването на заявления за кандидатстване на учениците след 7 клас започва от днес и продължава до 10 юли включително То се извършва онлайн чрез информационната система за изпити и прием, в която са обявени оценките от националните външни оценявания.  В Пловдив и областта над 5690 седмокласници ще участват за място в гимназия или средно училище,..

публикувано на 08.07.24 в 08:24

Гледат делото срещу близнаците Динкови

30-на души от Цалапица – близки, роднини и приятели на семейството на 24-годишния Димитър Малинов се събраха днес пред Съдебната палата, където ще се гледа делото срещу близнаците Валентин и Борислав Динкови, обвинени в помагачество на 32-годишния Рангел Бизюрев и лично укривателство при убийството на 24-годишния Димитър Малинов на 21 юли миналата..

публикувано на 08.07.24 в 07:52

Изложба отбелязва 105 години от рождението на Николай Хайтов

Община „Родопи“ ще отбележи 105 години от рождението на писателя Николай  Хайтов. Домакин на първото от поредицата събития в общината е Народно читалище „Светлина-1900“ в село Цалапица.  Там ще бъде подредена изложба с плакати на филми по сценарии на Хайтов и пиеси по сборника „Диви разкази“. Ще бъде показан и филмът  „Хорото вътре в мен“...

публикувано на 08.07.24 в 07:47

Над 120 дка земеделски площи изгоряха край Карлово

Трите големи пожара в Пловдивско вече са овладени. В  Карлово са изгорели 100 декара с овес, 10 декара фураж сено, 6 декара розови насаждения и  9 декара овощна градина. Пожарникарите успяха да спасят 430 декара други насаждения. Вероятно искра при работа на селскостопанска машина е станала причина за пожара.  Три пожара в Карловско вдигнаха на крак..

публикувано на 07.07.24 в 22:16