Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Разкриха схема за незаконна търговия

| обновено на 22.01.21 в 16:23

Схема за незаконна търговия разкриха полицията и прокуратурата в Пловдив. Продавани са онлайн фалшиви маратонки , съобщи на брифинг окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов. 

Стоката е внасяна от Турция нелегално и се е разпространявала чрез четири сайта за продажба на спортни стоки. Вследствие на нерегламентираната дейност са генерирани недекларирани приходи в размер на 700 000 лева за последните две години.

В основата на престъпната схема участват двама братя, единият от който е задържан, а другият е обявен за издирване, тъй като е извън страната.

При започналата вчера полицейска операция са претърсени и иззети материали от десет адреса на територията на Пловдив. В момента на задържането е получена оперативна информация, че е пристигнала нова пратка с маратонки, предназначени за продажба по интернет. Служители на икономическа полиция са посетили посочения адрес, на който стоката е пристигнала. Оказва се, че това е склад в една от индустриалните зони на булевард „Шести септември“. 

Разследващите са установили, че зад специално изградена стена е обособен таен склад, в който е имало стока за над 600 000 лева. Дневно оборотите от дейността на групата са стигали и до 20 000 лева, каза директорът на ОД МВР-Пловдив старши комисар Йордан Рогачев. Има доказателства, че част от фамилията се е занимавала със същата дейност.

Чрез въпросните интернет сайтове клиентите са поръчвали избраните артикули. След това подставени лица изпращат поръчките чрез спедиторска фирма, а заплащането е ставало директно на ръководителите на схемата. След заплащане от страна на клиента сумите се теглят в кеш като физически лица, за което не се заплащат и декларират никакви данъци. На следващ етап приходите се превеждат към дружество, което е еднолична собственост.

Със спечелените от престъпната схема пари са построени ритуален дом, който е действал като параван за изпирането на придобитите средства. Изградена е и 4-етажна жилищна кооперация в квартал „Изгрев“. И двете сгради са без никакви документи

Очаква се в понеделник спрямо задържаните да бъде внесена мярка за неотклонение „задържане под стража“.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Нови проучвания на Асенова крепост започват археолозите

За първи път от 10 години насам ще има теренни проучвания на Асенова крепост. За това съобщиха от Регионалния исторически музей - Асеновград.  Ръководител на проучванията ще бъде археолог Запрянка Кръстева-Арабаджиева. Сумата, която Министерството на културата се очаква да отпусне е 61 808 лева.  Проучванията ще започват през август...

публикувано на 05.07.24 в 16:29

В Стамболийски питат защо обвиняема е главен секретар в областната управа

Кметът на община Стамболийски и общински съветници от коалиция „Алтернатива за гражданите“, ПП-ДБ, ПП „Възраждане“  се възмутиха от назначаването на бившата заместник-кметица на общината Теодора Денева за главен секретар на Пловдивска област. Документът е публикуван на фейсбук страницата на кмета Неделев. Мараджиев с обвинение за..

обновено на 05.07.24 в 15:56

ПУ обявява първото класиране в понеделник

На 8-ми юли ще бъде обявено първото класиране в ПУ „Паисий Хилендарски“. Тази година броят на кандидат-студентите е с 10% по- висок от миналата година и достига до 7122-ма желащи да учат във втория по големина ВУЗ у нас. Сред най-желаните специалности са „Маркетинг“ – 1407 кандидати, „Бизнес мениджмънт“ – 1372 кандидати, „Икономика и бизнес“ –..

публикувано на 05.07.24 в 15:48

3000 се подписаха в подкрепа на паркинга до УМБАЛ "Пълмед"

Болница „Пълмед“ внася в Пловдивския общински съвет подписка в подкрепа на изграждането на обществен паркинг за нуждите на пациенти, лекари, студенти и живущи в района. В нея са се подписали над 3000 души, сред които пациенти на лечебното заведение, персонал и живущи в района.  От лечебното заведение заявяват, че паркингът ще бъде обществен и..

публикувано на 05.07.24 в 14:48

Комисия от БАН ще посети откритите находки под Бетонния мост

В понеделник се очаква комисия от експерти от Националния археологически институт с музей към БАН да посети на място новооткритите находки в района на жп линиите под Бетонния мост в Пловдив.  Специалистите трябва да определят периметъра и срока на проучване на находките, които по предварителни данни са част от римски гроб със зидове...

обновено на 05.07.24 в 13:29