Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Силвия Томова с „Уважаема госпожо“ в „Алтер его”

| обновено на 06.02.21 в 16:14


„Уважаема госпожо“ е новият сборник с разкази на Силвия Томова, която ще гостува в „Алтер его“ тази събота. Ще отворим дума за книгата, за литературата и за нещата от живота. 

Ще споменем с добро и журналиста със сатирична душа Стойко Тонев, известен с псевдонима си д-р Тони Филипов – той ни напусна съвсем наскоро. По време на разговора ще звучат и въпроси с гласовете на от бивши гости на „Алтер его“: доц. Владими Янев, Марко Ганчев, Ина Иванова, Красимир Лозанов, Катя Белчева и Марин Бодаков.

Силвия Томова е завършила е специалностите „Дефектология“ и „Журналистика“ в СУ „Св. Климент Охридски“. През 2001 г. излиза първата й книга романът „Кожа“, а през 2006 г. сборникът с разкази „Добър ден, Р.“, който получава първа награда от Националния конкурс за къс разказ „Рашко Сугарев“ през 2017 г. Носител е на приза „Книга на годината“ на академия „Либер“ през 2010 г. и наградата „Ваня Константинова през 2016 г. за романа „Печатарят“. Автор е на романите „Тит от Никомедия“, „Печатарят“, „Милост за приятелите“ и „Грохот“. Нейни разкази са превеждани на хърватски, полски и беларуски.

Освен приятното събеседване със Силвия Томова, очаквайте римувания седмичен обоз с епиграми от алтер егото на водещия, както и поредния ни смехомаратон! А единствено и само в повторенията ще излъчим блиц интервю с актрисата Мария Сапунджиева! Апропо, ето ви и един бонус - в хода на шоуто сатиричното „Аз“на Петър Краевски вероятно ще се възмути от решението на премиера на Северна Македония господинот Заев да въведе изучаването на сръбски език в училищата. Да, но по този повод Краю Петровски няма да се заяде, а кротко ще импровизира следната басня:

Подскача Заю безутешен,

тресе се като малеби!

Сърбее се, а пък се чеше

къде го не сърби...

NB! За пореден път пожелаваме успех на РСМ към ЕС по БДС с ДДС!

„Алтер его“ се излъчва премиерно в събота след новините в 15.00 ч.

Ще има две повторения: в неделя от 6.00 ч. Сутринта и в понеделник след новините в 20.00 ч.

„Алтер его” – за господа и госпожи, защото тука сатиричното тежи!

Автор и водещ: Петър Краевски




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Жена - истории за Вселени

"Не съм от тези актриси, които си мечтаят. Аз имам щастието да работя с колеги, не само режисьори, но и актьори, на които наистина се възхищавам, и с които ми е приятно да работя. В ролите, които са ми предлагали винаги намирам нещо, което да ми е интересно и с което да се захвана. Има и такива роли, които отказвам, такива, които малко бягат от..

публикувано на 17.06.24 в 13:40

Изложба показва съкровищата на Пловдивската митрополия

В храм "Свети Димитър Солунски" в Стария град ще бъде открита изложба на богослужебна утвар и одежди "Из църковното минало на Пловдивската света митрополия". В нея посетителите ще могат да видят икони, църковна утвар и богослужебни одежди, които за първи път ще напуснат хранилищата на Пловдивската митрополия.  Изложбата се реализира със..

публикувано на 17.06.24 в 06:53

Жени Щерева и Анна Велкова печелят конкурса #ДО 40

Многоезичния литературен сайт Plovdivlit, който е най-голямата литературна платформа в града под тепетата, отличи двама автори, вместо един в тазгодишния конкурс за стихосбирка #ДО 40.  Жени Щерева и Анна Велкова печелят конкурса от общо 12 ръкописа, постъпили до обявения срок 24 май.  Стихосбирките „Небесно гнездо“ от Жени Щерева и „Между тук и..

публикувано на 16.06.24 в 15:18

По пътя на славата с мюзикъла „Фейм“ в Пловдив

„Мечтай и вярвай, че ще направиш велики неща!“ Под режисурата на доц. д-р Петър Одажиев, артистите от Софийски музикален театър, представят вдъхновяващата история на група млади артисти, от нюйоркски колеж за сценични изкуства, поели  по пътя на славата. Всички те мечтаят да постигнат заветната си цел, но когато се сблъскват с..

обновено на 16.06.24 в 14:06

Кристина Ляхтова с изложба "Животът е танц"

Кристина Ляхтова е ландшафтен архитект по образование и художник, който рисува с неудържима страст! Рисуването преоткрива преди около десет години и от тогава не спира да твори. Участва в множество съвместни изложби с други артисти.  Обича да рисува с масло и обожава техниката с шпакла.  “За мен е много важно в една картина да има послание! Да..

обновено на 16.06.24 в 09:38