Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Родители искат арест за Петър Маринашки, убил детето им в катастрофа

При катастрофата край Кадиево загинаха 16-годишният Тодор Бараков и 17-годишният Виктор Василев

| обновено на 05.02.21 в 16:02


Родителите на загиналия при катастрофа край село Кадиево  миналия ноември Тодор Бараков са внесли настояване в Окръжна прокуратура – Пловдив, с което се иска налагане на постоянно задържане под стража на шофьора Петър Маринашки. 


В открито писмо до медиите, те съобщават, че са получили резултати от разследването по тяхното дело, в които е отбелязано, че  кръвните проби на 19-годишният водач показват наличие на наркотично вещество – канабис, когато е станало произшествието. Родителите настояват, че при това положение мярката на младия Петър Маринашки трябва да се измени от парична гаранция от 2000 лева в постоянно задържане под стража. 

Според тях случаят е особено тежък, тъй като трагедията завърши с две загинали момчета и други две  ранени, а виновният шофьор е карал с почти 100 км. в час и по въздействието на наркотици. 

Адвокатът на семейството Антоанета Николова потвърди, че искането за промяна на неговата мярка е предявено на прокуратурата. 

Става дума за трагичният инцидент  от 11 ноември миналата година край село Кадиево, когато младият Петър Маринашки се блъсна с висока скорост в дърво  на пътя Пловдив – Пещера.   Цялата  младежка компания бе от  Стамболийски. От удара  загинаха 16-годишният Тодор Бараков и 17-годишният Виктор Василев. 

19-годишният Петър Маринашки бе задържан за 24 часа, а след това освободен срещу парична гаранция от 2000 лева. Случаят предизвика възмутени реакции, понеже дни след освобождаването си, младият  Петър Маринашки бе видян отново да шофира и  да организира шумни купони. 

В отговор на обществените реакции Върховна касационна прокуратура и Апелативна прокуратура – Пловдив взеха на специален надзор досъдебното производство по случая. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Има 42 идеи как да се преобрази сградата на БНБ в Пловдив

42 предложения от 16 държави от 3 континента са получени в Община Пловдив за конкурса „Трезор за идеи“ за нова функция на старата сграда на БНБ на Малката главна улица. Това съобщи заместник-кметът по култура Пламен Панов, като припомни, че идеите за преобразяване на зданието, което е паметник на културата, се събираха близо 2 месеца. 19 от..

публикувано на 09.05.24 в 11:03

Пловдив отбелязва Деня на Европа с концерт на стълбите на Каменица

Всяка година на 9-ти май, Пловдивско певческо дружество "Ангел Букорещлиев" организира един от най-очакваните концерти в града - специално музикално събитие, посветено на Деня на мира, солидарността и единството на Обединена Европа. Тазгодишната празнична програма е с участието на изпълнители като Стилиян Дерменджиев, Зорница Гребчева, Мариян..

обновено на 09.05.24 в 10:04

4967 зрелостници от Пловдив и областта се явяват на ДЗИ

Държавните зрелостни изпити ще се проведат в 74 училища, тази година 284 ученици са подали документи за ДЗИ по желание. Служебните бележки за допускане на зрелостниците ще се раздават до 16 май, съобщи началникът на РУО Пловдив Иванка Киркова. Тя допълни, че днес ще бъдат взети изпитните материали от МОН и ще се раздават на директорите на училищата...

публикувано на 09.05.24 в 09:58

Пловдивските музеи участват в "Нощ на историите"

Събитийният формат " Нощ на историите " се завръща в Пловдив с трето издание, което ще бъде част от градската програма на Фестивал за улични и градски изкуства 6Fest.  Събитието се провежда от 19 часа в клуб "Фарго" с вход свободен.  Истории за Пловдив ще разказват представители на Регионален археологически музей, Регионален исторически музей,..

публикувано на 09.05.24 в 09:45

Перущица отбелязва 148 години от Априлската епопея

148-та годишнина от Априлската епопея ще бъде отбелязана тържествено тази вечер в Перущица.  Честванията започват от 20 часа с издигане на националния флаг и поднасяне на венци и цветя пред паметниците и паметните плочи на бележити перущенци.  В 21 часа започва драматично-музикалният спектакъл "Перущица въстана". Проявите ще завършат с..

публикувано на 09.05.24 в 09:05