Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пловдивски социалисти се жалват на НС от депутатската листа

Снимка: Под тепето

Жалба срещу искания отвод от листата за кандидат-депутати на БСП ще внесат днес пловдивски социалисти, съобщи в интервю за Радио Пловдив Иван Петков – Бебето. 

Той е подписал жалбата заедно с действащия депутат доц. Георги Йорданов, Иван Цанов и Стефчо Таушанов, които също получиха отвод на градската конференция на БСП.

На годишната отчетна конференция на БСП - Пловдив 86 делегати са гласували отвод на четирима кандидат-депутати: досегашния депутат Георги Йорданов, Иван Петков – Бебето, Иван Цанов и Стефчо Таушанов. 

Мотивите са, че по време на местните избори не са работили за кандидата на БСП и в медийни участия са използвали обидни епитети за пловдивските си другари. 

Според Иван Петков има грубо нарушаване на устава на партията, като се получава правен абсурд. 

„По правило, когато се гласува листата, тя е затворена за предложения. Комисията по избора се е произнесла, а не беше така в нашия случай, Комисията по решенията – също“, обясни Иван Петков. 

Жалбата е до Общопартийната контролна комисия и Изпълнителното бюро на Националния съвет, в която посочваме, че има процедурни нередности и внушения, които са повлияли нашия вот... Получава се една диктатура на избора, коментира Иван Петков. 

Според него е правилно лидерът на партията Корнелия Нинова да е водач на пловдивската листа, а на второ място да е проф. Иво Христов. Най-одобряваната кандидатка за народен представител - Теодора Халачева, която е действащ депутат, остава на трето място. 

Окончателно листата ще бъде утвърдена от Националния съвет на БСП. 

Цялото интервю на Галя Митева с Иван Петков - Бебето е в прикачения файл. 


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Великденски детски празник в Карлово

Великденски празник за децата организира Община Карлово на площад „20-ти юли“ в града. За децата бе организирано познавателно боядисване на великденски яйца. Показано бе и плъстене на вълна-стара и традиционна българска занаятчийска техника. В детския празник участваха представители на сдружение „Любен Каравелов“ от с. Каравелово, както и..

публикувано на 04.05.24 в 15:47

Днес е Велика събота

Велика събота в православната традиция е Денят на очакването, в който скръбта се превръща в радост. Тази сутрин е и последната служба от Великия пост.  Празничното пасхално богослужение в столичния катедрален храм "Свети Александър Невски" ще бъде оглавено от наместник-председателя - врачанския митрополит Григорий. За втори път в най-новата ни..

обновено на 04.05.24 в 15:45

Последен ден за промени в състава на регистрираните коалиции

Партиите и коалициите могат да подават заявление в Централната избирателна комисия за извършване на промени в състава или в наименованието на регистрирана коалиция до 17:00 ч. днес. Това се посочва в хронограмата на ЦИК за изборите за членове на Европейския парламент от България и за народни представители на 9 юни. На  брифинг на 30 април..

обновено на 04.05.24 в 15:44

И Перущица влезе във Фонда за развитие на Летище Пловдив

Община Перущица е най-новият член на Фонда за развитие на Летище Пловдив. Това решение беше взето с пълно мнозинство от всички общински съветници. С присъединяването на община Перущица, общините, които членуват във Фонда, стават 12, което е най-доброто постижение от създаването му. Във фонда членуват и хотелиерски и туристически компании.

обновено на 04.05.24 в 15:44

Росен Желязков застава начело на листата на ГЕРБ за евроизборите

Росен Желязков застава начело на листата на ГЕРБ за евроизборите. Името му бе една от най-строго  пазените тайни преди регистрацията на листата в ЦИК, крайният срок за което е 7 май - пише "24 часа". Желязков бе председател на 49-ото народно събрание до предпоследния му ден, когато бе свален с гласовете на ПП-ДБ, БСП, “Възраждане” и ИТН. Сега той..

обновено на 04.05.24 в 15:44