Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Обединението между „Воля“ и НФСБ е повече от естествено

| обновено на 10.02.21 в 17:12
Борис Ячев
Снимка: БГНЕС

Нова патриотична коалиция – между ПП „Воля“ и НФСБ, ще участва на парламентарните избори на 4 април. България има нужда от обединение на патриотичните сили, аргументира се председателят на „Воля“ Веселин Марешки при обявяването на коалицията.  Как смятат да работят 2-те партии заедно и отворена ли е новата формация за още участници в нея – интервю на Иванка Петкова с пловдивския депутат от НФСБ Борис Ячев.

„Обединението между нашите формации е повече от естествено. Защото през четирите години на този парламент, партия „Воля“ подкрепяше редица инициативи на Обединени патриоти, на НФСБ. Подкрепяше ни във важни гласувания, когато трябваше да реализираме наши приоритети, които станаха част от програмата за управление на правителството ГЕРБ-Обединени патриоти“, това обясни в предаването „Ден след ден“ на Радио Пловдив Борис Ячев.

Той обясни още, че разговори за коалиция с „Воля“ дълго време са се провеждали в троен формат – с НФСБ и ВМРО.

„Не искам да коментирам решението на колегите от ВМРО в последния момент да решат да се явят самостоятелно“, коментира още Ячев.

Към коалицията могат да се присъединят и други субекти, но само след решение на коалиционния съвет, който се състои от лидерите на двете партии.

Цялото интервю с Борис Ячев можете да чуете в звуковия файл.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Пламен Ненов (вляво) и Атанас Пеканов.

Заетостта е разпределена неравномерно в регионите

По-таргетирани регионални политики за справяне с дисбалансите на регионите в България. Това е една от препоръките на изследването на Съвета за икономически анализи (СИА) "Мултипликаторите на работните места в България", изготвено от доц. Пламен Ненов, секретар на Съвета и Рада Павлова, младши сътрудник в него, което беше представено днес в..

публикувано на 20.05.24 в 15:12

Не очаквам сериозно увеличение на цената за тока

Не очаквам сериозно увеличение на цената на тока от 1 юли за битовите потребители. Това коментира Калоян Стайков , главен икономист в Института за енергиен мениджмънт, по повод излязлата информация, че токът ще поскъпне с 30%, тъй като АЕЦ – Козлодуй е подал заявление за увеличение на тарифите за бита с толкова. Според него увеличението..

публикувано на 20.05.24 в 10:35

Доц. Христо Паунов в "Добро утро, ден!"

За правото и справедливостта, за уроците, които преподавателите учат, за благородството на доброволния труд, за пътешествията и черно- бялото фото  – за всичко това с чувство за хумор и намигане към съвремието говорим тази седмица в „Добро утро, ден!“. Преподавателят по Конституционно право и омбудсман на ПУ "Паисий Хилендарски" доц. Христо Паунов е..

обновено на 17.05.24 в 16:45

Заплатите в България настигат ръста на цените

Заплатите в България настигат ръста на цените, но това се дължи на факта, че догонваме инфлацията, а не защото българите са обеднели или са забогатели.  Това коментира икономистът Стоян Панчев от Експертния клуб за икономика и политика след като НСИ излязоха с анализ, според който у нас се наблюдава рекордно повишение на заплатите. Само за..

публикувано на 16.05.24 в 17:05

Децата трябва да се възпитават от цялото общество

Психологът Иван Игов коментира в предаването "Ден след ден" поведението на близнаците Борислав и Валентин Динкови, обвинени, че са съучастници в убийството на Димитър Малинов от Цалапица.  "Тук не може да става дума за психопатно отклонение или социопатно поведение. Просто те са момчета, израснали в среда, в която насилието и дори човешкият живот..

публикувано на 16.05.24 в 15:04