Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Скулптурата като артефакт


Изложба с най- новите творби на скулптура Димитър Чонов ще бъде открита тази вечер в пловдивската галерия „Възраждане“. 

Експозицията е озаглавена „Скулптурата като артефакт“  и представя най- новите бронзови и медни пластики на автора. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Соня Йончева сe завръща в Пловдив с операта „Тоска“

Соня Йончева сe завръща в родния Пловдив за концертна гала с операта „Тоска“ от Джакомо Пучини в Античния театър.  На сцената ще и акомпанират оркестърът и хорът на Пловдивската опера, а съпругът на оперната дива Доминго Хиндоян застава на диригентския пулт. „ В Античния театър – това  толкова магично място ще почетем в един и същи ден..

обновено на 04.06.24 в 07:16

Започва фестивалът "Made at the Academy" на АМТИИ

Пет впечатляващи арт събития представя в рамките на четвъртото си издание фестивалът Made at the Academy  на Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство „Проф. Асен Диамандиев“. Началото е на Римския стадион с откриване на изложбата „Академия 6.0 – 60 години Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство „Проф. Асен..

публикувано на 04.06.24 в 07:15

Нов живот за водните мозаечни фигури пред ДКЦ-V

Приключиха дейностите по реставрация и възстановяване на авторската мозаечна композиция на големия български творец Трифон Неделчев пред ДКЦ-5 в район "Тракия". Мозаечната композиция е във водната площ пред поликлиниката и е изработена през 1980 г.  В процеса на работата Трифон Неделчев възстанови, както над 40- годишните следи на времето, така и..

публикувано на 03.06.24 в 15:25

Красимир Лозанов с ревю от Панаира на книгата

В неделния ден се срещнахме в ефира с Красимир Лозанов- маркетинг мениджър на ИК "Жанет 45", който любезно се отзова на молбата ни да сподели своите впечатления от Пролетния панаир на книгата в София. -Каква е атмосферата в последния ден от Пролетния панаир на книгата? ...-Както се казва, доиграваме мача, доколкото след няколко часа този голям и..

публикувано на 03.06.24 в 15:05

Преге - предаване за света на книгите, 01 - 07 юни

В предаването за книги на Радио Пловдив на 01.06. 2024г. бяха представени следните заглавия: Рубрика „Напълно непознати“ Джани Родари. Приказки наопаки.  174 стр., ок. 3А, ПАН , 2024 Марк Твен. Един янки в двора на крал Артур. Нов первод., 392 стр., ок. 5А, Сиела, 2024. Дж. М. Кутси. Живот и страдания на Майкъл К.  2-ро..

публикувано на 03.06.24 в 12:13