Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ПРЕДИ ИЗБОРА

На практика трябва да се промени всичко в страната

Снимка: БГНЕС

"Най-вероятно ГЕРБ няма да стъпят в Пловдив, за Демократична България не мога да кажа нищо, а БСП, особено с оглед конфликтите, също няма да припарят до Пловдив" заяви адв. Николай Хаджигенов водач на листата в 16 МИР-Пловдив-град, на коалицията "Изправи се! Мутри вън!". 

Хаджигенов каза, че има личен сантимент към Пловдив и това е повлияло на решението му дали да се кандидатира от листата в града.

"Аз ще карам едната половина от кампанията в Пловдив, другата в София, мога да кажа, че бъда тук." 

Според адвоката промяната трябва да е цялостна, тъй като последните 30 години са унищожили всички нужни за една здравословна демокрация ценности. 

"Това е имитация на демокрация" 

"30 години по-късно навсякъде има разруха. Трябва бръкнем навсякъде и да започнем нещата от нула. Свобода, демокрация, правосъдие - това са ни основните принципи" подчерта водача на листава в Пловдив за коалицията "Изправи се! Мутри вън!" 

Николай Хаджигенов влезе в политическото полезрение, като част от "Отровното трио", организация отговорна за много от акциите и подготовката за протестите през лятото. "Нещата, които направихме за 116 дни на протеста ги правим и в момента. За пръв път от 30 години насам ще имаме граждани в управлението. Ние в листата имаме 30% партийна квота, не гражданска. 
Накарахме партиите да търсят граждани, те го правят на сила, защото не го искат. Но видяха, че друг начин няма." 

Изборният процес няма да е по-различен от предишните пъти "ГЕРБ ще откраднат нашите гласове както правят обикновено, ако не гласуваме умно и не се включим активно в наблюдаването на процеса по броене" - смята Хаджигенов. 

"Вероятно ГЕРБ ще се опитат да осуетят избиратлената активност на изборите използвайки пандемията. Но хората са бесни, те видяха какъв хаос създават и ще се мобилизират да гласуват - което ще доведе до висока избирателна активност." 

Социологическите проучвания, организирани от Николай Хаджигенов и екипа му показват съвсем различни числа от тези на класическите агенции, като адвокатът смята, че ГЕРБ отново ще се опита да подмени вота. 

"Сега е моментът за протестен вот, защото досега никога не е имало такъв в чист вид." 

Хаджигенов сподели, че досега е гласувал едва три, четири пъти, защото не е имало за кого да се гласува. "Сега обаче имаме формирана опозиция, сега е изключително важно да се гласува. Колкото повече хора дадат гласа си, толкова по-трудно ще е изборите да бъдат откраднати." 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Модерна инсталация на Римския стадион провокира пловдивчани

500 сребърни чували с неясно съдържание бяха струпани на Римския стадион. Гледката удиви минаващите покрай тях пловдивчани.  Инсталацията е на Севдалина Кочевска и е подготвяна за старта на Седмицата на съвременното изкуство, която се открива на 2-ри септември. Тя е част от Есенния салон на изкуството. "Инсталацията е вид надграждане на..

публикувано на 30.08.22 в 15:31

Пет мобилни секции за карантинираните в Пловдив

Пет подвижни секционни избирателни комисии за карантинирани и хора в изолация ще бъдат създадени в Пловдив. Това предлагат от Община Пловдив на базата на подадените до 10 ноември 63 заявления за гласуване от избиратели, съобщи в интервю за Радио Пловдив секретарят на Община Пловдив Ангелина Топчиева. Предложението вече е изпратено до 16-та..

публикувано на 11.11.21 в 13:48

Изборните бюлетини пристигнаха в Пазарджик

Бюлетините за изборите за президент и вицепрезидент и за народни представители на 14 ноември бяха доставени по обяд пред Областната администрация в Пазарджик. Общият им брой за двата избора в областта е 482 000. При засилена полицейска охрана те бяха транспортирани до Областна администрация Пазарджик и днес ще бъдат предадени по график на..

публикувано на 10.11.21 в 12:31

Хартиените бюлетини за вота в неделя пристигнаха в Пловдив

Със  засилена полицейска охрана в Областната администрация на Пловдив пристигнаха 1 205 000 хартиени бюлетини, предназначени за предстоящите избори за президент и вицепрезидент и за народни представители на 14 ноември. 617 000 бройки са предназначени за избирателните секции в 16 МИР Пловдив град, а 588 000 за МИР 17 Пловдив област...

публикувано на 08.11.21 в 13:58

ВАС отмени решението на ЦИК за броенето на разписките

Върховният административен съд отмени решението на Централната избирателна комисия в частта, в която е предвидено след броенето на контролните разписки данните да се вписват в протокол, неразделна част от протокола, отразяващ резултата от гласуването чрез машини, съобщиха от съда. Административно дело № 10928 от 2021 г. беше образувано по жалби на..

публикувано на 04.11.21 в 13:01