Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пазарджик може да спре плановия прием в болниците

Заболеваемостта от КОВИД-19 в Пазарджишка област е 253,2 на 100 000 души, което оставя областта трайно в червената зона. Това стана ясно след заседанието на Областния кризисен щаб, на което бяха оповестени мерки за овладяване на ситуацията. 

„Много динамично се променят нещата, имаме възможност след решение на Националния оперативен щаб евентуално да спрем плановия прием и плановите операции, както и да увеличим броя на леглата за болни с КОВИД-19“, каза директорът на РЗИ – Пазарджик д-р Фани Петрова.

Тя допълни, че при запълване на капацитета на МБАЛ – Пазарджик, могат да се пренасочат пациенти с коронавирус към двете частни болници в града, към Специализираната белодробна болница, както и към здравните заведения в Панагюрище и Велинград.

Продължава имунизацията в 14-те специализирани кабинета в областта, като тече ваксинирането на членовете на РИК и СИК, както и на общинските и областната администрации, ангажирани с организацията на парламентарния вот. Поставят се ваксини и на хора на и над 65 години. „Досега са направени 8432 ваксини, от които 1418 на медици и 1420 на педагози. Това поставя Пазарджик между 7 и 8 място в страната по брой поставени ваксини, което е много добре“, коментира директорът на РЗИ. 

Днес, в събота и неделя няма да има „зелен коридор“ за ваксиниране в Пазарджишко заради изчерпване на наличните количества ваксини, допълни още д-р Фани Петрова. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Отново протест срещу частен паркинг на Пещерско шосе

Жители на пловдивския район „Западен“ за втори път излизат на протест тази вечер срещу изграждането на паркинг на общинския терен пред болница „Пълмед“.  По-рано днес предложението да се прекрати договорът за наем на имота между общината и фирмата, собственик на лечебното заведение, внесено в Общинския съвет от районния кмет Тони Стойчева,..

обновено на 28.06.24 в 17:28

Бутат Бетонния мост още тази вечер

Днес следобед започва  демонтажът на Бетонния мост. Това съобщи ръководителят на проекта от страна на изпълнителя за Радио Пловдив. По проект ще се премахне съоръжението в средната му част, в зоната на ЖП линиите, след което ще се изгради нова конструкция, с около метър и половина по-висока.  Разрушителните дейности ще продължат три денонощия без..

обновено на 28.06.24 в 17:27

От 3 юли затварят част от Гребния канал в Пловдив

От 3 юли започва затваряне на пространствата на Гребния канал с ограждения, като отворени ще бъдат само проходите и подстъпите към Гребния канал. Това се налага във връзка с провеждането на предстоящите две Световни първенства по кану-каяк – за ветерани от 12 до 14 юли, и за юноши и младежи от 17 до 21 юли. От 6 часа на 10 юли до 20 часа на 21..

обновено на 28.06.24 в 17:26

Хванаха десетки пияни и дрогирани шофьори за две седмици в Пловдивско

Хиляди нарушители, десетки пияни и дрогирани шофьори заловиха екипите на „Пътна полиция“ и тринадесетте районни управления  на територията на Пловдив и региона  в рамките на продължилите две седмици стриктни проверки по пътищата.   В периода от 14 до 27 юли са проверени почти 20 500 автомобили и над 17 200 души. Засечени са близо 11 400..

обновено на 28.06.24 в 16:59

„Пловдив 2019“ инвестира 200 000 лв. в 17 нови събития

Фондация „Пловдив 2019“ инвестира 200 000 лева за събития по програма „Зелена Култура – Зелен Град“. 17 събития от общо 34 проектни предложения вече са класирани от експертното жури и получават финансиране. Те ще се реализират в градските паркове, тепетата, както и на открити сцени и публични пространства в кварталите на града. Целта е да се..

публикувано на 28.06.24 в 15:59