Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

НАП въвежда двойна защита при плащанията през виртуален ПОС

| обновено на 24.03.21 в 13:47

Националната агенция за приходите повишава сигурността при плащанията с банкови карти в интернет. Промяната касае плащанията през виртуалния ПОС на НАП и ще бъде въведена след 9 часа на 30 март. 

Освен познатата динамична парола, ще се въвежда още една статична - 3D парола, която служи за потвърждение на онлайн плащанията. Тя ще се дава от обслужващата банка, която е издала картата, уточняват още от НАП. 

Промяната засяга плащанията с карти, които поддържат Mastercard Identity Check / Мастеркард Идентити Чек/, и Verified by Visa /Верифайд бай Виза/.

За предходната 2020-та година пловдивчани са извършили над 30 000 плащания чрез ПОС на НАП /физически и виртуален/. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Арестуваха двама дрогирани шофьори и един с фалшива книжка

Три бързи производства са образувани спрямо шофьори на автомобили през изминалото денонощие на територията на Пазарджишка област. Двама от тях са подведени под отговорност за управление на автомобилите им след употреба на наркотици. Мъжете са на 23 и на 45 години са засечени в Пазарджик.  Третият мъж се оказал с фалшива шофьорска книжка...

публикувано на 17.10.24 в 13:09

Арестуваха мошеник, ограбил роднините си

Мъж от Пещера е задържан, след като ограбил свои роднини, като задигнал от дома им голяма сума пари и златни накити. Сигнал в полицията за кражбата подал 81-годишен жител на родопския град, който съобщил, че от къщата му липсват 6 хил. лева, 1000 евро и различни златни накити, собственост на него и на жената, с която съжителствал. След..

публикувано на 17.10.24 в 13:03

В Дебръщица е въведен воден режим

В пазарджишкото село Дебръщица е въведен воден режим, заради драстичния спад на дебита на вода от планинските каптажи. Проблемът се задълбочава от продължаващата суша.  Някои от водоемите в района са напълно празни, а в останалите нивото на водата е само 20 на сто от обема. Във вечерните часове има сериозен проблем с налягането, който оставя..

публикувано на 17.10.24 в 10:52

Ще се проведе отложеният тест на системата BG-Alert

Днес ще бъде проведен отложеният национален тест на системата BG-Alert, съобщиха от МВР. В продължение на половин час – от 13:00 до 13:30 часа, ще бъде извършена проверка на  функционирането на всички компоненти на системата.  Чрез Системата BG-Alert ще бъде разпространено съобщение до мобилни устройства на гражданите на територията на цялата..

обновено на 17.10.24 в 07:22

Отбелязват Деня на военния парашутист

Военнослужещите от Съвместното командване на специалните операции в Пловдив ще отбележат Деня на военния парашутист.  Заместник-министърът на отбраната Радостин Илиев ще поздрави военнослужещите и ще връчи награди на отличените.  Пловдивския митрополит Николай ще отслужи благодарствен молебен.  Пред паметната плоча на героите-парашутисти,..

обновено на 17.10.24 в 07:22