Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Никога за мен постовете не са били определящи, за да работя, или не, коментира досегашният областен управител на Пловдив

Петър Петров поема временно Областната управа

Дани Каназирева: Вдигнахме много летвата! Година и половина институцията областна управа определяше дневния ред.

| обновено на 14.04.21 в 17:24
7
Снимка: Антоанета Петричанска

"Днес се вълнувам повече отколкото в първия ден, в който прекрачих областна управа". Това каза Дани Каназирева в днешния си последен ден като областен управител на Пловдив. Тя вече е депутат от ГЕРБ, а поста като изпълняващ длъжността ще поеме досегашният й заместник Петър Петров.

„Имах честта да бъда областен управител в най – тежката година. Годината, която винаги ще се запомни, защото беше година на изпитания не само за България, но и за Европа и за целия свят“, каза Дани Каназирева. И допълни – цитирам: „Ако беше лека, нямаше да се падне на мен.“

Като подчерта, че опитът й като областен управител е най – ценен в досегашната й кариера, Каназирева благодари на целия си екип от специалисти и посочи, че те са хората, които ще продължат работата на най – важната институция в региона.

„Вдигнахме много летвата! През последната година и половина областна управа бе институцията, която поставяше дневния ред“, обобщи оценката за работата на екипа си Дани Каназирева.

Тя открои безспорните успехи в сферата на здравеопазването, пътните проекти и ВиК-инфраструктурата. „Гордея се, че Пловдив успяхме да наложим модела на солидарност между държавни, общински и частни болници“, заяви Каназирева. И посъветва приемниците си да заложат на бързата комуникация с всички институции и звена в държавата, за да се решават здравните проблеми. Като отбеляза, че са започнати близо 200 км ремонти на пътища в областта, тя открои като най – важен сред тях ремонтът на Околовръстнато шосе на Пловдив. По думите й, това трябва да е приоритет №1 на всички. И като депутат Каназирева обеща да следи изкъсо три казуса – кариерите в Белащица, биоцентралата в Труд и водата на Брестовица.

Що се отнася до бъдещата й работа като народен представител, Дани Каназирева отказа да коментира всякакви хипотези и слухове за евентуални постове и длъжности, които би заела. Тя подчерта, че ГЕРБ-СДС са постигнали убедителна победа на изборите, но има нов субект – Слави Трифонов, който досега само задава въпроси. Време е да започне да дава и отговори, категорична е Каназирева.

След импровизирания отчет пред медиите в присъствието на колегите си Дани Каназирева благодари и на екипа, и на журналистите. Заместник-областният управител Петър Петров, който временно поема поста, й подари цветя и картина с изображение от Стария град. Колегите й я изпратиха с аплодисменти, а тя обеща да не губи връзката си с Пловдив. 





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Специален влак с ретро вагони ще пътува по теснолинейката от 06.07.

Специален влак с ретро вагони ще пътува всяка събота и неделя през месец юли по маршрут от гара Септември до гара Велинград и Цветино, както и в обратното направление. Туристическият влак ще тръгне за първи път на 6-и юли, когато е празника на град Велинград и ще пътува всяка събота и неделя във връзка с провеждането на 51-вите Велинградски празници на..

обновено на 02.07.24 в 20:12

Аптеките в Пловдив излизат на протест, няма да работят 2 два часа

Аптеките от областите Пловдив, София,  Бургас, Пазарджик, Ямбол, Сливен, Добрич, Перник, Благоевград, Хасково, Кърджали, Русе, Монтана и други затварят за два часа. Това ще се случи на 3 юли, сряда, между 14:00 и 16:00 часа в знак на протест срещу измененията на Наредба 4, предложена от Министерството на здравеопазванетои Националната..

публикувано на 02.07.24 в 19:55

Кариера в Храбрино няма да има, фирмата се оттегля

Няма да има кариера в Храбрино. Новината съобщи кметът на община „Родопи“ Павел Михайлов, като обясни, че е сключил споразумение с фирма „Еолит“ ООД, която искаше да изгражда кариера за добив на гнайсошисти в местността „Бунилото“ край селото.  По силата на споразумението фирмата се задължава в 7-дневен срок да оттегли заявеното инвестиционно..

публикувано на 02.07.24 в 16:47

Катастрофа блокира трафика при 159-ти км на АМ "Тракия"

Катастрофа между 2 камиона блокира трафика по АМ „Тракия“, на границата между областите Пловдив и Стара Загора. Има разсипан товар по пътното платно, който допълнително затруднява движението. По информация на АПИ движението при км 159-ти в посока София е ограничено заради пътнотранспортно произшествие.  Има обходен маршрут от пътен възел..

обновено на 02.07.24 в 16:42

Водният проект затваря за месец движението и в част от ул. „Индустриална“

Южното платно на ул. „Индустриална“ от кръстовището с бул. „Кукленско шосе“ в посока запад се затваря за движение от утре – 3 юли, сряда до 3 август, събота, съобщават от ОП „Организация и контрол на транспорта“- Пловдив. В периода се предвижда да бъдат извършени строително-монтажни работи по реконструкция и изграждане на канализационната и..

публикувано на 02.07.24 в 14:28