Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ОбС Пловдив решава дали да смени управителя на Онкологичния център

В 45-те точки още са въпроси, свързани с бюджет и имоти

| обновено на 16.04.21 в 06:43
КОЦ Пловдив

Временно изпълняващият длъжността управител на Комплексния онкологичен център в Пловдив д-р Пламен Фотев да бъде освободен заради лошото управление на лечебното заведение, а поста му до провеждането на редовен конкурс да поеме д-р Тихомир Дерменджиев. Това предложение на „Кауза Пловдив“ ще разгледат днес като извънредна точка на днешната сесия съветниците в града. 

За редовното заседание в Дома на културата „Борис Христов“ са предвидени  още 45 точки. Сред тях са  актуализираното разпределение на променения бюджет за четвъртото тримесечие на 2020 г., както и одобряването на бюджетната прогноза на общината за периода 2022-2024. Очаква се и приемането на отчета на фондация „Пловдив 2019“ за последните три месеца на миналата година  и приемането на тазгодишния бюджет.

Зам.-кметът Невена Балчева предлага повторно промяна в границите на апетитни имоти в жилищен квартал „Отдих и култура“. Предложението е свързано с прехвърлянето на общински имот от над 400 кв. метра на дружеството „Прайм Дивелъпмънт“. Фирмата разполага със съседен имот от над 5 600 кв. метра. Припомням, че през есента на миналата година отново имаше такова предложение за разглеждане на общинска сесия, но след бурни политически  реакции, то бе оттеглено без мотиви.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Съпричастност към хората, засегнати от ХИВ/СПИН, с бдение в 28 града

С бдение със свещи в редица градове в цялата страна тази вечер ще бъде отбелязан Международният ден за съпричастност със засегнатите от ХИВ/СПИН. Свещите ще бъдат запалени на ключови места в населените места и ще бъдат наредени под формата на панделка - символ на солидарността към хората, които живеят с ХИВ/СПИН.  Бдението ще е от 20:00 ч. до..

публикувано на 19.05.24 в 17:31

Дядо Николай отслужи архиерейска св. Литургия в Желязната църква в Истанбул

Пловдивският митрополит Николай възглави Светата Божествена Литургия в Българския православен храм край Златния рог в Истанбул "Св. Стефан", по-известен като Желязната църква.  За първи път Български митрополит възглави Светата Литургия без представител от страна на Цариградската патриаршия , в чиято юрисдикция са българските църкви в Република..

обновено на 19.05.24 в 16:21

Епископ Арсений с най - голям шанс да стане нов Сливенски митрополит

Знеполският епископ Арсений и Мелнишкият епископ Герасим бяха избрани за кандидати  за Сливенски митрополит на епархийския избор, който се проведе днес в Сливенската митрополия.  Знеполският епископ Арсений , викарий на Пловдивския митрополит Николай,  събра 26 гласа от общо 42 на първия тур на епархийското гласуване. В това гласуване..

обновено на 19.05.24 в 16:21

"Царица на розата" в Карлово е 16-годишната Анна-Мария Враджева

Анна-Мария Враджева стана „Царица на розата - Карлово 2024 година“.  Тя спечели короната в надпревара с още 11 чаровни и талантливи момичета.  За нейна първа подгласничка бе избрана Йоанна Стоянкина, а за втора – Ванеса Памукова.  Анна-Мария е на 16 години от Карлово, ученичка в СУ „Васил Левски“. Новата "Царица на розата" получи от кмета..

обновено на 19.05.24 в 16:20

Дъждовна, но топла неделя, в Пловдив до 25°

Днес облачността ще е променлива, често значителна. На много места от запад на изток ще превали краткотраен дъжд. В отделни планински райони от западната половина на страната валежите ще са временно интензивни и там е възможно да прегърми. В източните райони ще духа слаб вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са предимно между 21° и 26°, в..

обновено на 19.05.24 в 16:10