Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

При достигане на ниво от 65% имунизирани, се прогнозира падане на маските

Скоро се очаква да падне ограничението за сватби до 15 души

| обновено на 01.05.21 в 19:26

Скоро ще отпадне изискването за до 15 души на сватбите. Toва обяви пред Регионазлната здравна инспекция (РЗИ) в Пловдив здравният министър в оставка проф. Костадин Ангелов. По думите му, е абсурдно да работят ресторантите, но не и да могат да се правят тържества.

Министърът направи политически коментар по повод обнародваните днес изборни правила, като каза, че според него този Изборен кодекс "е заченат в грях". "Не е смислено да не можеш да гласуваш с бюлетина"  - допълни Ангелов, според когото ще е изключително трудно да се транспортират машините до болниците и отдалечените населени места.

Той коментира и предложението за внасяне и прилагане на руската ваксина Спутник V, за което каза, че ще трябва да се нарушат редица закони и регламенти, за да може да се случи.

Костадин Ангелов не отрече възможността за четвърта вълна на коронавируса, макар да смята, че до август месец ще сме постигнали нужния за предпазване имунитет.

Той сподели още, че се очаква в понеделник да пристигнат близо 270 хиляди дози от ваксината на Пфайзер и че е доволен от темпа, с който ваксинацията върви. Ангелов прогнозира, че при достигане на ниво от 65% имунизирани лица предпазните маски ще отпаднат. В момента ваксинираните са около 800 000.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Жълт код за обилни валежи е обявен за днес

От Националния институт по метеорология и хидрология издадоха за днес жълт предупредителен код за интензивни валежи.  Силен дъжд се очаква за няколко области, сред които са  близките Пазарджик, Стара Загора и Смолян.  Предупреждението за Пловдивска област визира вероятност от силни дъждове в северната и част,  Карловския регион.  Днес..

обновено на 23.05.24 в 06:36

Специалната награда "Пловдив" получи Йордан Велчев! Честито!

На официална церемония в Драматичен театър-Пловдив се връчват наградите „Пловдив“. Отличията са в 12 категории в различни сфери на изкусвото и културата. Специалната награда "Пловдив" връчи пловдивският кмет Костадин Димитров и тя отиде при Йордан Велчев.   "Аз съм изключително развълнуван. Но винаги съм мислил, че ние, всички пловдивчани, дължим..

обновено на 23.05.24 в 06:36

Почина журналистът и автор на "Великите европейци" Пламен Асенов

Внезапно ни напусна Пламен Асенов. Авторът на поредицата "Великите европейци" само преди седмица представи петия том с истории за забележителни личности, разказани в ефира...  Пламен Асенов е журналист от 1981 година. Работил е за вестниците "Нов живот" - Кърджали, "Демокрация" и "Подкрепа". От 1991 до 2005 е журналист в българската редакция на ВВС...

публикувано на 22.05.24 в 22:51

Пловдивската полиция обяви мерки за ограничаване на скоростта в града

Изграждането на различни инженерни съоръжения, препятствия и други методи за ограничаване на скоростта в Пловдив, искане за още видеокамери и пътни знаци – това са част от пакета предложения към общината за повишаване на пътната безопасност в града – съобщи началникът на областната дирекция на МВР  старши комисар Георги Чергов.  Това е..

обновено на 22.05.24 в 16:50

РУО-Пловдив връчи награди на учители и директори

Шестима учители и петима директори от Пловдив и областта получиха награди на специална церемония, организирана от Регионалното управление на образованието. Иванка Киркова, началник на РУО-Пловдив каза: „След известна пауза отново съм сред вас с толкова много съмишленици. Вие сте мотиваторите, от които зависи бъдещето на нашите деца. Поздравявам ви за..

публикувано на 22.05.24 в 16:47