Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Граждани изготвят карта на замърсените зони в „Централен“

Пловдивчани и гости на града ще направят обиколка на район „Централен“, за да набележат зоните, които се нуждаят от почистване. 

Разходката започва в 11 часа и ще продължи около два часа. Началото на маршрута е площад „Съединение“, следват Дондуковата градина, читалище „Хр. Г. Данов“, храм „Св. Георги“, храм „Св. Харалампий“, междублокови пространства и градинката на „Социални грижи“. Там турът ще премине в дискусия за състоянието на обиколените зони. Туристически гидове ще запознаят участниците с историята на района, а всеки участник ще има възможността да даде мнения и предложения за промяна на междублокови пространства и градинки в района. След обиколката ще бъде изготвена карта на замърсени пространства в район „Централен“.

Организатори на акцията са пловдивското сдружение „БГ Бъди активен“ и участниците в проекта Free Plovdiv Tour към неправителствена организация "Сдружение 365".

Организаторите канят живеещите в квартала, местни активисти, архитекти, урбанисти и всички заинтересовани граждани да се включат в обиколката.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Има 42 идеи как да се преобрази сградата на БНБ в Пловдив

42 предложения от 16 държави от 3 континента са получени в Община Пловдив за конкурса „Трезор за идеи“ за нова функция на старата сграда на БНБ на Малката главна улица. Това съобщи заместник-кметът по култура Пламен Панов, като припомни, че идеите за преобразяване на зданието, което е паметник на културата, се събираха близо 2 месеца. 19 от..

публикувано на 09.05.24 в 11:03

Пловдив отбелязва Деня на Европа с концерт на стълбите на Каменица

Всяка година на 9-ти май, Пловдивско певческо дружество "Ангел Букорещлиев" организира един от най-очакваните концерти в града - специално музикално събитие, посветено на Деня на мира, солидарността и единството на Обединена Европа. Тазгодишната празнична програма е с участието на изпълнители като Стилиян Дерменджиев, Зорница Гребчева, Мариян..

обновено на 09.05.24 в 10:04

4967 зрелостници от Пловдив и областта се явяват на ДЗИ

Държавните зрелостни изпити ще се проведат в 74 училища, тази година 284 ученици са подали документи за ДЗИ по желание. Служебните бележки за допускане на зрелостниците ще се раздават до 16 май, съобщи началникът на РУО Пловдив Иванка Киркова. Тя допълни, че днес ще бъдат взети изпитните материали от МОН и ще се раздават на директорите на училищата...

публикувано на 09.05.24 в 09:58

Пловдивските музеи участват в "Нощ на историите"

Събитийният формат " Нощ на историите " се завръща в Пловдив с трето издание, което ще бъде част от градската програма на Фестивал за улични и градски изкуства 6Fest.  Събитието се провежда от 19 часа в клуб "Фарго" с вход свободен.  Истории за Пловдив ще разказват представители на Регионален археологически музей, Регионален исторически музей,..

публикувано на 09.05.24 в 09:45

Перущица отбелязва 148 години от Априлската епопея

148-та годишнина от Априлската епопея ще бъде отбелязана тържествено тази вечер в Перущица.  Честванията започват от 20 часа с издигане на националния флаг и поднасяне на венци и цветя пред паметниците и паметните плочи на бележити перущенци.  В 21 часа започва драматично-музикалният спектакъл "Перущица въстана". Проявите ще завършат с..

публикувано на 09.05.24 в 09:05