Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Да послушаме кино" с Хилда Казасян и звездни музиканти

| обновено на 14.05.21 в 17:41


Дългоочаквана среща със слънчевата Хилда Казасян, която обещава да ни подари празник, на предстоящия концерт  „Да послушаме кино“, който ще се случи следващата сряда!

"Това,че в Пловдив е един от първите концерти от така отлаганата втора част на турнето, ме прави истински щастлива, защото искрената ми обич към пловдив, усещам и от публиката към нас!" 

Програмата включва музика от най-популярните и обичани стари български филми, сред които "Осъдени души", "Адаптация", "Козият рог", "Вчера", "Войната на таралежите", "Неочаквана ваканция", "Ако те има", "Момчето си отива", "Оркестър без име". На сцената отново ще бъдат Христо Йоцов - барабани, Живко Петров - пиано, Димитър Карамфилов - контрабас и Михаил Йосифов - тромпет. Специални гости са Теодосий Спасов и Васил Петров. Мултимедията е на Васил Къркеланов.

Различното в програмат, която беше премиерно представена през 2019 година, е участието на Плевенска филхармония, в този  концерт – спектакъл , както го нарече в разговора ни  и Хилда Казасян.

Какви емоции владеят изпълнителите дни преди срещата с Пловдив и неговата публика, чуйте в прикаченото аудио.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Преге - предаване за света на книгите, 18 - 24 май

В предаването за книги на Радио Пловдив на 18.05.2024г. бяха представени следните заглавия: Рубрика „Напълно непознати“ Любен Станев. Софийски история. 246 стр., ок. 3А, SteptoBulgaria, 2024. Митко Новков. Вслушване.  304 стр., ок. 4А, Жанет 45, 2024. Кевин Айърлинд. Назад-напред. 212 стр., 4А, Фондация „Европа и светът“,..

публикувано на 20.05.24 в 10:08

АМТИИ е домакин на 60-тия фестивал на камерната музика

С десет концерта, три майсторски класа, симпозиум, посветен на цигулката, и представяне на книга започва 60-ият Международен фестивал на камерната музика – Пловдив. Тази година фестивалът посреща изпълнители от Австрия, Сърбия, Германия, Италия, Чехия, Франция, Узбекистан и България. Събитието започва на 26 май и продължава до 16 юни. Проф...

публикувано на 20.05.24 в 09:57

Изложба "Писателите и Пловдив" на Римския стадион

„Писателите и Пловдив“ – е първата по рода си изложба, която се открива тази вечер от 18 часа на площад „Римски стадион“. Проявата е организирана от Дружеството на пловдивските писатели със съдействието на община Пловдив в навечерието на 24 май. На външната изложбена площ, разположена на площад „Римски стадион“, зрителите ще имат..

публикувано на 20.05.24 в 06:33

Изключителен интерес към експозициите на ГХГ-Пловдив

Повече от 2100 посетители са разгледали изложбите в Градска художествена галерия в Пловдив по време на Европейската нощ на музеите. Постоянните експозиции и временните изложби са видени тази нощ от пловдивчани и гости на града – поотделно и семейно с децата им, за да ги срещат с българското изобразително изкуство.  Над 1200 души са посетили..

обновено на 19.05.24 в 17:32

„Алтер его” – Орфей и сатирична лира

За фестивала на поезията „Орфей – 2024“ ще говорим в „Алтер его“ тази събота. Наградените поети вече са оповестени, но ще направим това и при нас – като повод да поговорим с организатора на седемте издания Антон Баев.  Ще разменим думи и с носителката на големия приз за поезия Мирела Иванова, както и с две от отличените поетеси в две..

обновено на 18.05.24 в 10:18