Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Intelligent Music и Рони Ромеро ще разтърсят Пловдив на 25 май

"Страхотни вокалисти са сред изненадите в турнето на Intelligent Music Project, което започва на 25 май от Пловдив. В него ще се включи звезден екип - Рони Ромеро от „Рейнбоу“, Карл Сентанс от „Назарет“, барабаниста на „Блек Сабът“ и „Рейнбоу“ Боби Рондинели. Ще направим една спойка с българските ни звезди, които са уникални музиканти и ще представим една перфектна колекция - с част от новия ни албум и интересна селекция, ще има и изключителни светлинни и звукови ефекти“, това заяви в интервю за предаването "Точно днес" на Радио Пловдив д-р Милен Врабевски – лекар, предприемач, музикален продуцент и меценат,  занимаващ се с множество родолюбиви каузи, между които и демографската криза.Той е музикален продуцент и създател на Intelligent Music Project, автор и композитор на песните.

В Пловдив ще има и още един концерт - на 25 септември на Античен театър

Доктор Врабевски бе категоричен, че пловдивчани са най-добрата публика, при която нещата се случват по най-добрия начин. Затова  в Пловдив ще има и втори концерт, който ще се проведе на 25 септември на Античния театър. С него ще бъде представен целият нов албум, озаглавен „Съзидание“, а в него отново ще вземе участие вокалиста на "Рейнбоу" Рони Ромеро.

„След Пловдив сега отиваме във Варна, Бургас, София, но  Пловдив остава за нас най-важният град, защото истинските фенове на интелигентната музика са при вас“, подчерта доктор Врабевски.

В новия шести албум на групата са включени добрите практики, които правят живота успешен и заради което той носи името „Съзидание“ – творческия подход, креативността и т.н.

По думите на д-р Врабевски, музиката трябва да не се слуша само за забавление, а да добавя стойност към ежедневието, а също и да бъде надежда и опора в трудни времена. В плановете на групата са включени концерти в Солун и Букурещ, преговаря се със Западна Европа и Япония.

„Рони Ромеро до голяма степен се чувства фронтмен на групата, но има и организационен капацитет. Той интерпретира изключително добре и по уникален начин подхожда към нашите песни, защото те са различни от нормалния му стил и той излиза от комфортната си зона, и прави нещата по нов начин. Това прави кариерата му с нас още по-интересна“, допълни Милен Врабевски.

"Listen" - песен с кауза

За песента "Listen", която е с кауза, д-р Врабевски подчерта, че е провокирана от темата за демографската криза, която не трябва да бъде неглижирана.

„Реших да я посветя на хората с репродуктивни проблеми, които изживяват огромни трудности и минават през огромна Голгота, докато стигнат до желаната си рожба. Инвестирал съм лични средства в 48 семейства, в които с асистирана репродукция са родени 36 деца, които да бъдат достойни граждани на тази държава", подчерта доктор Врабевски. 

Концертът на IMP в Пловдив е в зала С.И.Л.А. на 25 май. Следват - Варна на 27 май, Бургас на 28 май и София на 30 май.


Цялото интервю с доктор Милен Врабевски можете да чуете в звуковия файл




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Кристина Ляхтова с изложба "Животът е танц"

Кристина Ляхтова е ландшафтен архитект по образование и художник, който рисува с неудържима страст! Рисуването преоткрива преди около десет години и от тогава не спира да твори. Участва в множество съвместни изложби с други артисти.  Обича да рисува с масло и обожава техниката с шпакла.  “За мен е много важно в една картина да има послание! Да..

обновено на 16.06.24 в 09:38

Ден на доброволците на Алея на книгата от "Пловдив чете"

Днешната неделя е последният ден на тазгодишната Алея на книгата, но фестивалът „Пловдив чете“ продължава до сряда, 19 юни. Програмата днес минава под знака „Ден на доброволците“.  В литературен кът към  Алеята на книгата  в 10,30 часа ще има спорт, игри и четене с „Клуба на добротворците“. В 15,30 под надслов „Четем на глас“ ще е разговорът защо..

обновено на 16.06.24 в 09:26

„Градът празнува Операта“ в Пловдив с виртуозния Васко Василев

В Пловдив ще се проведе празничен гала концерт „Градът празнува Операта“със специалното участие на виртуозния цигулар Васко Василев. Проявата е на площад „Централен“, входът е свободен. Събитието е кулминация на честванията, посветени на 70 годишнината на Опера Пловдив. Концертът със солисти, хор и оркестър на Опера Пловдив ще бъде дирижиран от Якопо..

обновено на 16.06.24 в 09:26

Преге - предаване за света на книгите, 15 - 21 юни

В предаването за книги на Радио Пловдив на 15.06. 2024 бяха представени следните заглавия: Рубрика „Напълно непознати“ Георги Райчевски. Този шарен Пловдив. Роман хроника. 266 стр., ок. 4А, Хермес, 2024. Райнер Мария Рилке. Дуински елегии (поетическа версия на Кирил Кадийски) 152 стр., ок. 5А, Колибри, 2024. Кевин Бари. Нощен ферибот за..

публикувано на 16.06.24 в 09:20

В "Срещите" за войната и мира

В далечната 1932 г. Айнщайн в писмо пита Фройд защо човечеството не може да се избави от обречеността на войните.  Фройд се учудва защо ученият толкова много се възмущава от войната и отговаря: "Та, тя - войната, изглежда природно заложена, добре обоснована биологически, на практика почти неизбежна". Но завършва писмото си така: "Всичко, което..

обновено на 15.06.24 в 10:11