Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Николай Генов вдигна Купа "Камен Станчев"

Николай Генов триумфира с Купа "Камен Станчев"
Снимка: ПКД "Цар Симеон"

Националът на ПКД "Цар Симеон" Николай Генов триумфира с Купа "Камен Станчев", организирана ежегодно от Община Самоков в памет на бившия треньор на България Камен Станчев.

Трасето бе с дължина от 100 км., като завърши със стръмно финално изкачване на връх "Ястребец" над Боровец.

След опознавателно начало в първите 20 км., Николай Генов и Теодор Русев от КК "Хемус" (Троян) атакуваха и се откъснаха значително от основната група. Генов завърши на първото място след силен финален спринт и вдигна третата си купа в рамките на 3 седмици.

Мария Гаралиева първа при жените

Силно се представиха и останалите колоездачи на пловдивския "Цар Симеон".

При жените победителка стана Мария Гаралиева.

При юношите младша възраст второто място спечели Мирчо Маглижанов, а трети на почетната стълбичка се качи Радо Златев.Мирчо Маглижанов и Радо Златев с второ и трето място



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Локомотив Пловдив се раздели с трима от своите играчи

ПФК Локомотив Пловдив се раздели с трима от своите играчи. Считано от днес, 1 юни, Бабакар Дион, Евандро и Йоан Баи не са част от клуба. Техните договори изтекоха, като не се стигна до тяхното подновяване. Клубът предложи нови контракти на Дион и Евандро, но и двамата отказаха да преподпишат. ПФК Локомотив благодари на тримата за времето, в което те..

публикувано на 01.06.24 в 17:58

Петър Андреев ще претърпи операция

Играчът на Локомотив Петър Андреев ще претърпи операция. Той е с частично скъсана предна кръстна връзка. Контузията ще извади Андреев от игра до края на календарната година. ПФК Локомотив желае бързо и успешно възстановяване на Петър Андреев! Чакаме те отново на терена!

публикувано на 01.06.24 в 17:57

„Алтер его” - конкурс, книга, ретро и усмивки

Резултатите от Националния сатиричен конкурс в Кубрат ще обявим в „Алтер его“ тази събота. Той официално е подкрепен и журиран от БНР в лицето на Весел Цанков, а напоследък прераства и в международен. Ще разговаряме с организатора от страна на Хумористичния клуб „Жарава“ Димитър Атанасов, който е домакин и основния двигател на събитието...

обновено на 01.06.24 в 09:34

Старт на Zlatograd Bike n’Run

Първото издание на маратона Zlatograd Bike n’Run се открива днес.  Над 250 състезатели от България, Гърция, Румъния, Испания, Великобритания са регистрирани за участието, като регистрацията ще продължи непосредствено преди самите стартове. Сред състезателните дисциплини е включен и дуатлон – 44 км колоездене, последвано от 14 км планинско бягане...

публикувано на 01.06.24 в 09:06

Маргарита Гунчева остава в Марица и за новия сезон

Разпределителката Маргарита Гунчева ще бъде част от женския отбор на Марица (Пловдив) и през новия сезон. Най-младата волейболистка на шампионките ще помогне в битките в Шампионска лига, НВЛ и Купа България през сезон 2024-2025. През миналия сезон тя спечели златен дубъл с клуба – титла и купа. Дъщерята на легендарният волейболист Стоян Гунчев е..

публикувано на 31.05.24 в 18:00