Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Промените в БСП са направени единодушно

Георги Йорданов
Снимка: БГНЕС


"Практически няма промени, освен две-три, максимум четири. Те са дошли вероятно от местните организации, които са изказали свои съображения" това каза в интервю за Радио Пловдив Георги Йорданов, депутат в 44-то НС от листата на БСП за Пловдив-град и новоизбран член на Изпълнително бюро в БСП. 

Доцент Йорданов коментира промяна спрямо листите по време на миналите с това, че "доста единодушен беше разговора между различните органи. Между 70-80% от водачите на миналите избори се препотвърждават като водачи". 

"Владимир Маринов от Пловдив (партия АБВ) ще бъде водач на листата в Хасково, Георги Кадиев (Нормална България) ще бъде водач на листата в Стара Загора". 

"В Пазарджик и Смолян водачите са нови, но не и за партията". 

Вместо журналистът Александър Симов сега листата в Смолян ще оглави Петя Михалевска, а в Пазарджик начело застава Драгомир Стойнев, дългогодишен депутат от Стара Загора. На изборите за 45-то Народно събрание първи в листата беше финансовият експерт и съветник в кабинета Орешарски Пламен Милев. 

За плановете на БСП Йорданов каза, че "не сме приели решение за колко места ще се борим, но ние сме приели ясна визия, че ние сме единствената партия приела план за излизане от тази криза, която имаме в момента". 

"Вие виждате какви са изказванията на служебните министри - хазната е празна. Ние се надяваме, че в този кратък живот на 45-то НС успяхме да представим в добра светлина това, което искаме България да бъде и се надявам, че чрез министрите и заместник-министрите ще успеем да направим това, което сме заложили в плана си" поясни Йорданов 

Като новина доцентът обяви, че "всеки момент очакваме Явор Гечев да бъде назначен за заместник-министър на земеделието". 

Явор Гечев е заместник-председател на Областния съвет на БСП-Пловдив и член на Националния съвет на партията.

"Госпожа Нинова представи нова структура на бюрото с два основни параметъра - няма да бъдат членове на ИБ хората, които стават нови представители в парламента и нямат достатъчно време за дейност в партията и второто - има вече по-ясно райониране на дейностите, което включва представители, които да действат на местно ниво". 

Йорданов обяви, че "Манол Генов отпада от Изпълнителното бюро, защото е водач на листа" и добави, че на "предишните избори БСП беше с най-висок резултат именно в Пловдив-област". 

Премахването на Янаки Стоилов, като член на Изпълнителното бюро на БСП Йорданов обясни с това, че "сам избра да не бъде част от ИБ, защото има множество ангажименти в съдебната система", тъй като е министър на правосъдието в текущото служебно правителство. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

КНСБ прави черен списък на най-некоректните работодатели у нас

19% от работещите в пловдивска област получават по 933 лв. месечно – точно толкова, колкото е минималната заплата. Това съобщи президентът на КНСБ Пламен Димитров в Пловдив. Той пристигна в града, за да се срещне с предприятия и техни работници и да представи кампанията  "По-високи доходи с твоя синдикат“.    Именно това доколко и как са..

публикувано на 08.05.24 в 16:26

България беше боксьорски чувал в предизборната кампания на РСМ

Днес в Република Северна Македония (РСМ) се провежда 2-ри тур на президентските избори заедно с тези за парламент на страната. На първия тур кандидатът на опозиционната ВМРО-ДПМНЕ Гордана Силяновска - Давкова получи 40 на сто подкрепа - двойно повече от настоящия държавен глава Стево Пендаровски, подкрепен от СДСМ. "Най-вероятно ще бъде премината..

публикувано на 08.05.24 в 16:25

Известни дами в борбата срещу HPV в Пловдив

Известни имена от арт средите се включват в кампанията за борбата срещу човешкия папилома вирус /HPV/ в Пловдив.  Събитието за свързаните заболявания чрез ваксинопрофилактика протича под оригиналния формат за подкрепа -  "Пощенска кутия за приказки с артистично четене"  в пловдивския клуб Allure, бул. Санкт Петербург № 131 от 19.00 ч.   То е..

обновено на 08.05.24 в 15:24

Средно с 20% поскъпват билетите за влака от днес

Тези, които предпочитат да пътуват с влак ще плащат вече повече за билети от днес. Причината е инфлацията и повишените разходи, гласи официалното обяснение от БДЖ.  Колко ще струват след 20 процентното увеличение пътуването до Карлово, Асеновград и Пазарджик и колко ще бъде билетът до морето? „Увеличението е средно с 20%.  Без промяна..

публикувано на 07.05.24 в 16:19
Георги Лозанов

Европейските избори са значими, колкото националните

"И Великден, и Гергьовден в голяма степен са семейни празници,  в които човек има възможност  малко повече да се отдаде на  размисъл" . Това сподели  за програма "Точно днес"  именикът Георги Лозанов, медиен експерт и анализатор.  Според него съвпадането на двата празника дава допълнителна красота и значимост.  Той разказа, че носи..

публикувано на 06.05.24 в 11:09