Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Четвъртокласниците достигнаха 4.44 на НВО по математика

Учениците в 4 клас от Пловдив и областта постигнаха общ успех Много добър 5.02  на НВО по български език. По математика общият успех на всички 5 655 явили се деца е Добър 4.44. Това съобщи началникът на Регионалното управление на образованието Иванка Киркова. Тя уточни за Радио Пловдив, че предстоят анализи, установяване на причини, добри практики, тематични проверки, съпоставяне на резултати със знания там, където се наблюдава дисхармония. Киркова добави, че на тези изпити квестори бяха учители от училището, които не преподават на тези ученици. 

"Ще отправим предложение към МОН за участие на квестори от други училища, както е при 7 клас", каза още Киркова. 

По повод на инцидента в ОУ „Христо Ботев“ в село Богданица, община Садово - с диктовка върху друг текст, а не по изпратения от МОН Иванка Киркова каза, че РУО  извършва проверка независимо, че вече стана ясна причината. 

Ще бъде потърсена дисциплина отговорност по Кодекса на труда на директорката Елена Бойчева. Флашката, на която е бил качен изпратеният от МОН файл с диктовката, не е била празна, въпреки указанията. Така на 10-те деца е бил пуснат стар текст. Те няма да са ощетени с оценките.

Понастоящем на това училище, от юни директор е Петър Петров, бившият заместник-областен управител от ГЕРБ. Изпитите на малките ученици се проведоха през месец май.

По математика анализите посочват, че от пловдивските училище най-добри са децата в НУ "Климент Охридски", СУ "Свети Патриарх Евтимий" и НУ "Христо Ботев". Те се изпреварени само от маломерните паралелки на училищата в селата Мулдава, Войсил и Крумово.

Най-зле са се представили децата в ОУ "Панайот Волов" в Пловдив. Това е училището и с най-ниски резулати по БЕЛ.

Таблицата е за най-високите резултатите по БЕЛ в 4 клас

Пловдив

Пловдив

НУ "Кл. Охридски"

67

5.85

Родопи

Крумово

ОУ "Хр. Ботев"

13

5.85

Пловдив

Пловдив

СУ "Свети Патриарх Евтимий"

97

5.77

Марица

Войсил

НУ "Св.Климент Охридски"

8

5.75



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

След пожара заводът за хартия в Стамболийски затваря от 1 октомври

За поредна нощ с тежка миризма в Стамболийски след пожара преди три дни съобщиха жители на града. По този повод днес кметът на града Петър Неделев разговаря с директора на завода за хартия Александър Криклер, който го е уверил, че от 1 октомври предприятието спират за голям ремонт.  Според хората в града миризмите са били тежки и задушливи. Те..

публикувано на 27.09.24 в 17:18

Общината има 1 месец, за да отстрани пропуските по проекта за Небет тепе

След като комисия от Министерството на културата върна проекта за реставрация и консервация на Небет тепе, днес ръководителят на проекта инж. Таня Петкова коментира пред Радио Пловдив, че пропуските ще бъдат отстранени лесно. „Като цяло става дума за консервационно-реставрационни работи. Засягат фугирането на крепостната стена, насипи,..

обновено на 27.09.24 в 15:10

Разширяват зоните за платено паркиране в Карлово

В Карлово се разширява обхватът на зоните за кратковременно паркиране от 1 октомври.  Към платените зони се включват още три улици в широкия център на града -  ул. „Пазарна“ в частта, заключена между ул. „Ген. Карцов“ и  ул. „Тодор и Ана Пулеви“, ул. „Екзарх Йосиф“ в частта, заключена между ул. „Пазарна“ и  ул. „Ген. Карцов“ и ул. „Капитан Д...

публикувано на 27.09.24 в 14:56

Двама младежи са в болница след сбиване в Пазарджик

Двама младежи са в болница, след като се сбиха в парк в пазарджишкия квартал „Младост“. След сигнала за сбиването със случая се заели полицаи от Криминална полиция и Детска педагогическа стая в РУ-Пазарджик.  Оказало се, че момчетата се скарали и скандалът прераснал в побой. В резултат и двамата са получили травми в лицето и главата и са били..

публикувано на 27.09.24 в 12:11

Пациент с туларемия е лекуван в МБАЛ-Пазарджик

Заболяването се среща рядко, но е потенциално опасно. Причинява се от бактерия.  “Източник на инфекцията за човека са различни мишевидни гризачи, зайци и кърлежи. Заразяването на човека става по различни механизми – при ухапване от кърлежи, при пряк контакт /дране на животни/, при консумация на храни, заразени с екскременти на гризачи, по..

публикувано на 27.09.24 в 11:53