Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Десетки издателства предлагат книги на "Пловдив чете"

20 шатри на десетки български издателства бяха опънати пред Пощата, за да предлагат книги в рамките на фестивала „Пловдив чете“. Много граждани се спряха още в първите часове на изложението, за да си купят четиво в любим жанр.

Лекото завихряне по обед и краткотрайният дъждец създадоха малко хаос около шатрите, тъй като търговците трябваше да покрият книгите си с найлони, но последвалото слънце отново събра хората пред щандовете.

Търся детски книжки със стихчета, а за себе си взех книгата на Китодар Тодоров „Петък точно в пет“ – сподели млада майка.

Търся „Опашката“ на Захари Карабашлиев и нещо по-сериозно“ – каза жена на средна възраст.

Библиофил съм, купил съм си 7-8 книги, а вкъщи библиотеката ми има над 2000 тома“ – сподели посетител на фестивала.

Фестивалът се организира за 19-и път, а довечера в неговите рамки на Античния театър ще се проведе церемония по награждаване с „Орфеев венец“ за високи постижения в съвременната поезия.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Предстои "Музикално пътешествие" 2

С камерният концерт "Музикално пътешествие" 2, Сдружение "Изкуство във времето" приключва своя четвърти творчески сезон. Образователният концерт се осъществява с помощта на Община Пловдив и със съдействието на СУ "Христо Г. Данов", в чийто салон за изкуство ще се проведе, на 5 юни (сряда).  "Ще посетим много държави, за да се срещнем със..

обновено на 04.06.24 в 14:21

Свилена Тенева с изложба, вдъхновена от стиймпънка

Галерия „Възраждане“ представя първата по рода си в салона изложба, вдъхновена от стиймпънк културата – „Бъдеще в минало време“. Автор е младата художничка Свилена Тенева, за която тази изложба е дебютна за Пловдив. Свилена Тенева е родена през 1987 г. в град Стара Загора. Завършва Национална Художествена гимназия за изящни изкуства „Цанко..

публикувано на 04.06.24 в 11:54

Соня Йончева сe завръща в Пловдив с операта „Тоска“

Соня Йончева сe завръща в родния Пловдив за концертна гала с операта „Тоска“ от Джакомо Пучини в Античния театър.  На сцената ще и акомпанират оркестърът и хорът на Пловдивската опера, а съпругът на оперната дива Доминго Хиндоян застава на диригентския пулт. „ В Античния театър – това  толкова магично място ще почетем в един и същи ден..

обновено на 04.06.24 в 07:16

Започва фестивалът "Made at the Academy" на АМТИИ

Пет впечатляващи арт събития представя в рамките на четвъртото си издание фестивалът Made at the Academy  на Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство „Проф. Асен Диамандиев“. Началото е на Римския стадион с откриване на изложбата „Академия 6.0 – 60 години Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство..

публикувано на 04.06.24 в 07:15

Нов живот за водните мозаечни фигури пред ДКЦ-V

Приключиха дейностите по реставрация и възстановяване на авторската мозаечна композиция на големия български творец Трифон Неделчев пред ДКЦ-5 в район "Тракия". Мозаечната композиция е във водната площ пред поликлиниката и е изработена през 1980 г.  В процеса на работата Трифон Неделчев възстанови, както над 40- годишните следи на времето, така и..

публикувано на 03.06.24 в 15:25