Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Преге" - наживо в Първо студио, когато "Пловдив чете"

| обновено на 19.06.21 в 08:34

Предаването за света на книгите „Преге“  ще се излъчи наживо пред публика в Първо студио на БНР - Радио Пловдив. Можете да го проследите и на фейсбук страницата ни, където то ще бъде стриймвано. Проявата е в рамките на литературния фестивал „Пловдив чете“. 

Освен традиционното представяне на новите книги на седмицата и литературен календар, във втората част на предаването гости на водещия Младен Влашки ще са  писателят Христо Карастоянов, художникът Димитър Келбечев и издателят Красимир Лозанов. 

Разоговорът с тях ще е посветен на последния роман на  Христо Карастоянов  „Т като Ташкент“ и ще разказва за създаването на книгата „От Ямбол до Пловдив през Ташкент".

Предаването "Преге"  се излъчва от 11 до 12 часа като публиката трябва да заеме местата си най-късно до 10,55, когато вратите на Първо студио ще се затворят. 

След края на предаването "Преге", от 12.30 часа в Първо студио ще се състои и премиерата на роман на Христо Карастоянов  „Т като Ташкент“.

Модератор: Младен Влашки.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Виктория Тичинска показва "Истинските инфлуенсъри" в Радио Пловдив

„Истинските инфлуенсъри“ е названието на изложбата, която  се открива в Културния център на радио Пловдив.  Проектът е на младата авторка Виктория Тичинска, която посвещава дипломната си работа на българските параолимпийци и техните невероятни истории за силата на човешкия дух. В експозицията са включени 12 картини – масло и цветни..

публикувано на 12.04.24 в 14:18
Художникът Цветелина Велкова

Цветелина Велкова показва "Цвят и сянка" в Радио Пловдив

Изложбата “ Цвят и Сянка ” на Цветелина Велкова ще бъде открита  на 18 март от 18.30 часа в Културния център на Радио Пловдив.  Експозицията показва разнообразие от графични и живописни творби, включително пейзажи, фигурални композиции и натюрморти. Те се излагат за първи път пред публика. Председателят на Дружеството на пловдивските..

обновено на 18.03.24 в 06:14

Книга за богатството представят в Първо студио на Радио Пловдив

„Богатството ни приляга“ е първата книга на Аида Марковска, холистичен и родов терапевт и Ваня Кънева, магистър психолог, която практикува в областта на взаимодействието между човека и средата. Тя е плод на техния дългогодишен и съвместен труд, и приятелство. На 14-и март, от 18.30 часа, в Първо студио на радио Пловдив ще разберете повече..

обновено на 11.03.24 в 12:26

Премиера на "Смирено" на Петър Краевски в Първо студио на Радио Пловдив

Новата стихосбирка на Петър Краевски, озаглавена „Смирено“, ще бъде представена в Първо студио на Радио Пловдив на 15 февруари от 18.00 часа. Новата книга излезе в края на 2023 г. от "Жанет 45". Корицата и илюстрациите са на Иван Краевски.  „Смирено“  съдържа над 65 стихотворения, бял стих, с добре овладяна ритмика, както и няколко текста в..

обновено на 15.02.24 в 06:57

13 февруари - Световен ден на радиото

По инициатива на ЮНЕСКО, след гласуване на Общото събрание на ООН през 2012 година, 13-и февруари е обявен за Световен ден на радиото. Денят е избран неслучайно - рождената дата на радиото на самата Организация на обединените нации е именно 13 февруари - през 1946 година. 13-тото издание на празника на радиото през 2024-а година е специално, като..

публикувано на 13.02.24 в 07:57