Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мартин Луков продаден в Саудитска Арабия

Мартин Луков
Снимка: ПФК Локомотив Пловдив

Локомотив (Пловдив) продаде вратаря Мартин Луков в Саудитска Арабия. Националът ще играе в Ал-Тай, който е в елита на арабската държава, съобщават местни медии. Очаква се до няколко дни трансферът да бъде обявен официално и от пловдивския клуб.

Луков пропусна пролетния полусезон, след като се наложи да претърпи операция. Преди това обаче той записа няколко силни сезона и стигна до националния отбор.

Интерес към Луков е имало и от страна на клубове от Англия и Гърция, но в крайна сметка офертата от Саудитска Арабия е била най-добра.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Държавното първенство по борба в зала "Колодрума"

170 състезатели от 35 клуба мерят сили в момента на държавния личен-отборен шампионат по борба свободен стил при мъжете. Схватките стартираха преди обед в зала "Колодрума" в Пловдив. На тепиха ще излязат и много от националите ни - Георги Вангелов (61), Микяй Наим (65), Мирослав Киров и Михаил Георгиев (74), Ахмед Магамаев (92), Георги Иванов (125). В..

публикувано на 15.06.24 в 18:04

Ботев Стефан Смъркалев на елитния немски Вердер

Ботев Пловдив е постигнал споразумение с германския елитен Вердер Бремен за трансфера на вратаря Стефан Смъркалев. Младият страж ще пътува в понеделник за Германия, за да премине задължителни медицински прегледи, след което официално ще премине във Вердер. Стефан Смъркалев е юноша на Ботев Пловдив, като има 24 мача за „жълто-черните“, два от които в..

публикувано на 15.06.24 в 17:59

„Алтер его” - нов дуел между Петър Краевски и Краю Петровски

В чест на „Пловдив чете“ в „Алтер его“ възобновяваме поетичните дуели между лиричното его и сатиричното алтер его в душата на водещия. Иначе казано, изкушеният от поезията Петър Краевски ще влезе в остър сблъсък с хумористичната си хипостаза Краю Петровски. До момента са проведени над 20 поетични сблъсъка и резултатът е равен. В събота ще се..

обновено на 15.06.24 в 16:10

Най-силният българин не успя да подобри рекорда си

Най-силният българин Мариян Димитров направи опит да постави нов рекорд. Той пробва да изтегли със собствени сили три закачени локомотива с общо тегло 250 тона.  Най-силният българин ще направи опит за нов рекорд Димитров не успя, но няма да се откаже. Веднага след опита най-силният българин заяви:  "Очаквах малко повече. Макар че си..

публикувано на 15.06.24 в 13:48

Велинград е домакин на „Спорт за всички“

На открита сцена на площад „Николай Гяуров“ от 11.00 ч. ще се проведат тренировки по табата, високо интензивни интервални тренировки, пилатес и йога. Предвидени са и забавни активности, и игри с много награди. Турнирът е подкрепен от Министерството на младежта и спорта, община Велинград, Българската федерация „Спорт за всички” и Местната..

публикувано на 15.06.24 в 08:29