Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Иво Лудия окончателно остава в ареста

Пловдивският апелативен съд остави за постоянно в ареста Иво Даскалов, известен още като Иво Лудия, обвинен за отвличане на мъж и проявено към него насилие с особена жестокост. 

Това  е извършено от четирима души, сред които бившият началник на Трето районно Самуил Хаджев и неговият служител, тогава полицай Атанас Качаков. За такова  престъпление се предвижда лишаване от свобода от 10 до 20 години или доживотен затвор, както и конфискация на част или цялото имущество след осъждането.  

Апелативните магистрати прецениха, че са налице достатъчно  данни за извършеното от Иво Даскалов деяние, залегнали в показанията на отвлечения и на още един от съучастниците в похищението.  Според съда при по-лека мярка има опасност обвиняемия да извърши  друго престъпление, тъй като той вече е бил осъждан два пъти, както и заради жестокостта на извършеното.  

Определението на Апелативен съд – Пловдив е окончателно. Заседанието се проведе чрез видеоконферентна връзка между ареста и съдебната зала.

Иво Лудия стана известен като причинител на тежката катастрофа на Околовръстното шосе по Великден, при която загинаха трима души.

Сегашното му задържане е свързано с разследването срещу арестуваните полицаи от Трето районно. Заедно с тях и още един криминално проявен той е бил съучастник в похищението на Фарук Манаф, който пък е свързан с разследването срещу  бившите вече полицаи.  Наркозависимият Фарук е бил отвлечен и жестоко изтезаван с користна цел, за да разкрие подробности за трафика на наркотици. 

В хода на разследването срещу полицейския началник Самуил Хаджиев пък се установи, че  той е наредил изземването на наличните видеозаписи от момента на трагичната катастрофа, причинена от Иво Даскалов на Околовръстното.  Най-вероятно това е сторено за да се укрият доказателства за неговата вина, коментираха тогава криминалисти.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

В Пловдив се провежда кампанията „По-високи доходи с твоя синдикат“

Президентът на КНСБ Пламен Димитров и вицепрезидентите Даниела Алексиева, Тодор Капитанов и Огнян Атанасов ще посетят Пловдив в рамките на започналата в началото на месец април национална кампания на конфедерацията под мотото „По-високи доходи с твоя синдикат“.  Те ще проведат срещи с кмета на Община Пловдив Костадин Димитров, с ръководството на..

обновено на 08.05.24 в 09:29

Известни имена в борбата срещу човешкия папилома вирус в Пловдив

Известни имена от арт средите се включват в кампанията за борбата срещу човешкия папилома вирус /HPV/ в Пловдив.  Събитието за свързаните заболявания чрез ваксинопрофилактика протича под оригиналния формат за подкрепа -  "Пощенска кутия за приказки с артистично четене"  в пловдивския клуб Allure, бул. Санкт Петербург № 131 от 19.00 ч.   То е..

обновено на 08.05.24 в 09:29

Мъж загина в дома си в среднощен пожар

56-годишен мъж е загинал при пожар в смолянското село Оряховец, община Баните. Сигналът  е подаден рано сутринта на 7 май в пожарната в Смолян.  На място е изпратен един пожарен автомобил от районната пожарна служба в Баните. Когато огнеборците потушили огъня, пламнал в стая в къщата, открили загиналия мъж.  Изясняват се причините за огнената..

публикувано на 08.05.24 в 09:27

Очакват се валежи, има условия за градушки

Над страната днес ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Около и след обяд на много места ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици, съобщава Националният институт по метеорология и хидрология. Ще има условия за градушки.  Значителни по количество ще са валежите в Западна и Централна България. Ще духа слаб до умерен вятър..

публикувано на 08.05.24 в 07:24

ГЕРБ-СДС ще се борят за 4 депутатски места от Пловдив област

Това обявиха  Областният координатор на ГЕРБ Георги Мараджиев и водачът на листата Цвета Караянчева, които регистрираха в РИК кандидатите за народни представители на коалицията.  Караянчева благодари за номинацията и заяви, че е щастлива да бъде начело на листите както за област Пловдив, така и за Кърдажли. Тя обясни, че ще прави кампания лице в..

обновено на 08.05.24 в 06:39