Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Завод за медицинска апаратура строят в Пловдив, ще осигури 500 работни места

| обновено на 07.07.21 в 12:31
4
Снимка: Радио Пловдив, Емил Костов

На терена на бившия завод „Пулпудева“ в Пловдив бе направена първа копка за строителството на предприятие за медицинска апаратура. 

В базата, която ще е разположена на площ от 25 декара, ще бъдат инвестирани близо 20 милиона лева и ще работят над 500 души, каза изпълнителният директор на BTL Industries Георги Петков. 

Компанията и досега развива дейност в Пловдив, но тук ще имаме възможност да разширим производството, каза още Петков. По думите му след отпадането на голяма част от ограниченията заради пандемията има рязък скок на търсенето на медицинска апаратура. 

От своя страна заместник-кметът Стефан Стоянов отбеляза, че много рядко се случва такъв голям завод да се прави в широкия център на български град. Тук земята е по-скъпа и се строи по-трудно. Но тъй като тук ще има и научно звено, компанията предпочете да инвестира повече, но да събере всичко в един голам комплекс, добави той.

На официалната церемония присъстваха заместник-министърът на икономиката Яна Балникова, изпълнителният директор на Българска агенция по инвестициите Стамен Янев, както и посланикът на Чешката република в България Лукаш Кауцки.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

В Дебръщица е въведен воден режим

В пазарджишкото село Дебръщица е въведен воден режим, заради драстичния спад на дебита на вода от планинските каптажи. Проблемът се задълбочава от продължаващата суша.  Някои от водоемите в района са напълно празни, а в останалите нивото на водата е само 20 на сто от обема. Във вечерните часове има сериозен проблем с налягането, който оставя..

публикувано на 17.10.24 в 10:52

Ще се проведе отложеният тест на системата BG-Alert

Днес ще бъде проведен отложеният национален тест на системата BG-Alert, съобщиха от МВР. В продължение на половин час – от 13:00 до 13:30 часа, ще бъде извършена проверка на  функционирането на всички компоненти на системата.  Чрез Системата BG-Alert ще бъде разпространено съобщение до мобилни устройства на гражданите на територията на цялата..

обновено на 17.10.24 в 07:22

Отбелязват Деня на военния парашутист

Военнослужещите от Съвместното командване на специалните операции в Пловдив ще отбележат Деня на военния парашутист.  Заместник-министърът на отбраната Радостин Илиев ще поздрави военнослужещите и ще връчи награди на отличените.  Пловдивския митрополит Николай ще отслужи благодарствен молебен.  Пред паметната плоча на героите-парашутисти,..

обновено на 17.10.24 в 07:22

Награди за изявени спортисти и треньори

Заместник-кметът по спорт и младежки дейности Николай Бухалов ще награди спортисти от пловдивските клубове, които са спечелили медали на европейски и световни първенства през тази година. Награди ще получат и техните треньори.  На церемонията, която ще се състои в Дома на културата „Борис Христов“, ще присъства и председателят на Общинския съвет..

обновено на 17.10.24 в 07:21

РЛК връчи наградите "Лекар на годината 2024"

На официална церемония Районната колегия на Българския лекарски съюз – Пловдив връчи отличията Лекар на годината на заслужили медици и доказали се  специалисти от Пловдив и региона.   Голямата награда „Лекар на годината 2024г. получи д-р  Никола Боянов - специалист по Гастроентерелогия от УМБАЛ Пълмед. Той е н ачалник сектор..

обновено на 16.10.24 в 21:01