Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стопилиново не отиде да гласува, остана на улицата

10
Избирателни секции в СУ "Найден Геров" в Столипиново
Снимка: Антоанета Петричанска

Рекордно ниска избирателна активност се отчита днес в пловдивския квартал „Столипиново“. По данни на 16-та РИК към 16 часа избирателната активност в район "Източен" е 14,82 на сто, докато в другите квартали на Пловдив подминава 25%, а в "Централен" гони 30 на сто.

В 44-та СИК в ОУ „Пенчо Славейков“ право на глас имат 746 души. Към 16 часа едва 40 от тях бяха дали своя вот. Три часа по - късно - в 18 часа, бяха гласували още 20 души и така общо гласувалите в секцията бяха 60

Своеобразен рекорд постави друга секция в СУ „Найден Геров“ - 21-ва СИК, в която гласуват и хора с увреждания. 

До 16 часа там бяха гласували само 12 души, а те са 2% от общо 607 имащи право на вот.

Подобна е и ситуацията в останалите секции. Средно на час гласуващите са между 10 и 15 души.

Въпреки твърденията, че машините не притесняват избирателите, оказа се в Столипиново доста хора не са отишли да гласуват, защото са неграмотни, сподели пред Радио Пловдив 64-годишният Альоша Димитров.

Изборния ден в Столипиново проследи Антоанета Петричанска. Репортажът е в звуковия файл. 


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Съдбата на Джеси предизвика протест срещу насилието

20-тина пловдивчани се събраха на протест и шествие в защита на кучето Джеси, малтретирано в продължение на годината от собственика си Стоил Георгиев. Припомняме, че след като кучето беше намерено спасено от деца от Френската гимназия и съдбата му стана популярна в социалните мрежи, Районната прокуратура в Пловдив започна проверка..

публикувано на 05.06.24 в 16:51

Любомир Далчев е искал три нови композиции в Братската могила

Историческият музей в Пловдив стопанисва Братската могила, за която предстои дебат за нейното реновиране.  Мемориалният комплекс е изоставен и предоставен за управление на Историческия музей, който полага грижи за нейното съхранение, каза пред Радио Пловдив директорът му Стоян Иванов.  Миналата година с помощта на община Пловдив са отпуснати..

публикувано на 05.06.24 в 16:02

КТД за лекарите във всички болници е нонсенс

Колективен трудов договор за лекарите от всички болници е нонсенс. Това заяви в интервю за предаването „Точно днес“ на Радио Пловдив професор Борислав Китов, член на УС на Регионалната колегия на БЛС в Пловдив. Той смята, че такъв документ, който да важи за всички болници, е допустим, но в частта за работните заплати на медицинските..

публикувано на 05.06.24 в 10:35

С обществен дебат ще тестват идеите за Братската могила

Широк обществен дебат за раширяване на функциите и социализирането на Братската могила ще бъде направен след като мемориалният комплекс бъде приведен в едно добро състояние. Това заяви в интервю за Радио Пловдив Пламен Панов, заместник-кмет по култура, археология и туризъм. „Братската могила е мемориален комплекс. Ние няма как да сменяме..

публикувано на 05.06.24 в 10:09

В здравеопазването никога не е имало такава несигурност

Колектгивният трудов договор не само в частта му "Заплати" е трудно изпълним, но той има още други неща, които сякаш останаха "зад кадър" и не са предмет на договаряне, защото не сме пристъпили към реално договаряне.  Депозираните от синдикатите предложения са смайващо завишени и трудноизпълними от всички , заяви пред Радио Пловдив..

публикувано на 04.06.24 в 16:29