Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Глобиха общински съветник от ГЕРБ за неносене на маска

Служители на РЗИ направиха изненадваща проверка на днешната сесия на ОбС

Станислава Лулчева от ГЕРБ, е общинският съветник, който днес получи акт за липса на маска на заседанието на Общинския съвет. Инспектори на РЗИ-Пловдив днес изненадващо влязоха по време на сесията, когато се дебатираше точката за теглене на 40 милионния заем. Това за кратко прекъсна заседанието.

Беше извикана и полиция, а в присъствие на униформените беше съставен акт на общинската съветничка от ГЕРБ.

„Съставиха ми акт. Повечето хора бяха без маски, вие бяхте в залата, но госпожата се обърна към мен. По принцип съм „за“ спазването на мерки, но мисля, че приеха, че когато си на работа маските отпаднаха. Ще се консултирам дали да обжалвам акта“, каза пред Радио Пловдив Станислава Лулчева.

Общинският съветник от НФСБ Слави Георгиев реагира остро при съставянето на акта. Той обясни, че една институция трябва да си върши работата за всички, а общинските съветници не са защитени от това.

„Но начинът по който това се извършва е много показен. И на фона на цялото бездействие на РЗИ-Пловдив, това ще е последното нещо, което ще реши ковид кризата“, каза Георгиев.

Районният кмет на „Централен“ Георги Стаменов, който също беше на заседанието на Общинския съвет каза, че това е странна реакция.

„Очаквам с абсолютно същата страст да проверят абсолютно всички обекти, в които има над 7 души. Като се започне от градския транспорт, мине се през питейно-увеселителни заведения и се стигне до училища, детски градини, трудови колективи“, каза Стамен.

Той изрази предположение, че не е случайно, че на сесията са се появили четирима служители на РЗИ, придружени от представители на МВР.

„Виждаме, че институцията, в определи ситуации, работи активно“, каза още Стаменов. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Две катастрофи в пловдивския участък на магистрала "Тракия" този следобед

Моторист и неговата спътничка са пострадали при катастрофа на магистрала „Тракия“ на разклона на пловдивското село Царацово .  Сигнал за случилото се е подаден около 14,30 часа на телефон 112, съобщава БТА, позовавайки се на пловдивската дирекция на МВР.  Катастрофата е между автобус и мотор и е причинена заради отнето предимство по вина на..

публикувано на 16.06.24 в 17:24

Отиде си обичаният пловдивски писател и преподавател доц. Владо Янев

Големият пловдивски белетрист, поет, литературен критик и историк Владимир Янев е починал на 74-годишна възраст. Това съобщават негови приятели и колеги , които му отдават почит чрез постове във фейбук.  Отишъл си е моят приятел и колега Владимир Янев! Сбогом, Владо! , написа историкът проф. Димо Чешмеджиев. А Валери Станков отбелязва:  На..

публикувано на 16.06.24 в 14:30

Еко базар в парк "Гарнизонна фурна" в район "Западен"

В пловдивския район „Западен“ започва четвъртото издание на инициативата Re:Bazaar.  Под мотото „Зелен западен”  в парк “Гарнизонна фурна” – на кръстовището между бул. “Пещерско шосе” и “Копривщица”,  ще се проведат базар на употребявани вещи, образователни игри, работилници за рециклиране, ще има спорт и забавления. В специално обособена зона..

публикувано на 16.06.24 в 11:01

„5 минути за твоето здраве“ днес в Дондуковата градина

Пловдив се включва в кампанията „5 минути за твоето здраве“, насочена към превенцията на рака на белия дроб и борбата с тютюнопушенето. Кампанията предвижда безплатни изследвания на функцията на белите дробове и основни здравни показатели чрез станция за телемедицина. Високотехнологичните изследвания ще се правят в рамките на 5 минути в..

обновено на 16.06.24 в 09:27

Температурите се повишават, днес в Пловдив 32°

Днес ще бъде слънчево , след обяд над планините и планинските райони ще e с купеста облачност. На отделни места, главно в Рило-Родопската област ще превали, възможно е и да прегърми. Ще остане почти тихо. Максималните температури ще са предимно между 28° и 33°, в Пловдив – 32°. В планините ще бъде предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста..

обновено на 16.06.24 в 09:25