Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Зад Слави Трифонов стои сянката на Доган

Снимка: БГНЕС

“С този подход неглижира протестите и хората, които искат сериозна промяна в България. След това настрои срещу себе си и политическите сили, които иначе биха го подкрепили” така коментира предложения от Слави Трифонов кабинет Методи Андреев, бивш председател на комисията по досиетата, бивш депутат от ОДС и ГЕРБ, в интервю за Радио Пловдив.

Според него Слави Трифонов е показал пълно пренебрежение към своите собствени избиратели и колеги. “Съобщението за кабинета бе оповестено в една доста екстравагантна обстановка, Трифонов изглеждаше едва ли не като оракул. Това, което прави, показва, че има криворазбрани виждания как се прави политика в една демократична държава”. 

Андреев смята, че ГЕРБ са подходили по сходен начин на 4-ти Април, когато също предложиха правителство, което знаеха, че никой няма да подкрепи. “Те не искаха да се случи промяната. След като оповестиха кабинета си, те се превърнаха в една опозиция, една шайка". 

“Сега се оказва, че Слави Трифонов също не е този носител на промяна, който хората са очаквали да спечели изборите” споделя Андреев 

“На него трябва да му е ясно, че народното събрание не е “Шоуто на Слави”. Там такива номера, които са минавали в предаването, в НС не минават. Много странно поведение и каквото и да кажем, включително и това, че той бяга от отговорност - всичко е възможно, само едно не е - не е възможно да победим корупцията” казва активно участващият в протестите от миналата година Методи Андреев 

“В неговото обръщение не се чу нищо за борбата с корупцията, не се чу нищо какво ще правим с главния прокурор и не се чу нищо за подкрепа на малкия и средния бизнес". 

Той само каза, че ще приватизира една банка, което вече сме го гледали и то точно с юпитата на Царя”. (Николай Василев, който от ИТН предлагат за министър-председател беше част от кабинета на НДСВ, бел.ред) 

“НДСВ и ГЕРБ са инженерингови проекти, както е и Слави. Зад Слави стои сянката на Доган” подчерта Методи Андреев. “ДПС създадоха своя номенклатура обучавайки свои кадри в големи университети, по модела на БКП. Това дава възможност на Доган да продължи да дърпа конците” каза още той. 

“В момента идват милиарди (от фонда за възстановяване на ЕС бел.ред.), задкулисието търси на пръв поглед легитимни начини за докопване до тези средства” 

“Никой не е залагал на Слави надежди да спечели, всички се надяваха Борисов да загуби, това беше важното. Аз не вярвам, че някой от протестните партии се е надявал на ИТН за сериозни реформи” категоричен бе Андреев. 

Според него Слави Трифонов и Бойко Борисов са идентични по своите биографии. 

“Борисов беше свързан със СИК, а Слави пък имаше приятели във ВИС. Отношението на двамата към Доган е сходно, Борисов твърди, че Доган е най-големият политик, а Слави твърдеше, че бил много мъдър и му има доверие”. 

Желанието на Методи Андреев е правителство да бъде сформирано, като той подчерта, че “ако няма правителство това означава, че ще има този главен прокурор”. 

“Ако "Има такъв народ" и неговият лидер не се коригират и не тръгнат сериозно да търсят онзи път, който ще ги изведе до едно сравнително стабилно правителство, аз не вярвам някой да подкрепи юпи (Николай Василев, бел.ред), което стана нарицателно за управлението на Царя. Ние искаме нещо ново. Ето един Кирил Петков, какво не можаха да се разберат с него. Той и Асен Василев бяха изключително наясно със състоянието на средния и малкия бизнес”. 

Според Андреев не е невъзможно БСП да предложи служебният кабинет да стане редовен. “Хората, които се занимават с политика, биха могли да направят това правителство редовно, като то ще е експертно и с леки корекции. Но, според мен, ще има нови избори заедно с президентските” допълни бившият депутат. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Стефка Тотева в "Добро утро,ден!"

В рубриката „Добро утро, ден!“ тази седмица ни гостува поетесата и журналист Стефка Тотева. Повече от 29 години тя е била част от екипа на Радио Пловдив, водещ на сутрешния блок, съдебен и криминален репортер.   Стефка е автор на четири поетични книги, а неотдавна представи и петата си книга „Криминалтанго“ с репортерски разкази, изповеди и истории...

обновено на 15.06.24 в 08:07

Скептичен съм за пълен мандат на новото НС

„ За мен лично ниската избирателна активност е един протестен вот на избирателя срещу цялата политическа класа, като с негласуването голяма част от избирателите са решили да покажат, че политиците непременно трябва да променят курса, поет досега, и да отговорят на техните очаквания“ – заяви в интервю за Радио Пловдив Орлин Колев, д-р по..

публикувано на 14.06.24 в 16:16

ГЕРБ и ДПС са принудени да работят заедно на светло

Не мисля, че ГЕРБ и ДПС някога са били поканени да участват във властта толкова открито и лесно. Те са много стари  партньори, но цялото сътрудничество между тях  винаги било скрито. Сега  са принудени да го покажат на светло и да си работят заедно открито. Затова през цялото време се говори за експертно правителство, програмно и..

публикувано на 14.06.24 в 16:15

ГЕРБ постигна значителен изборен успех в Пловдив

Лидерът на ГЕРБ в Пловдив Костадин Димитров, който е и кмет на града, заяви, че партията в града е постигнала значителен успех на изборите за европейски и национален парламент на 9 юни.  Той подчерта, че ГЕРБ-СДС ще имат четирима депутати от Пловдив в 50-то Народно събрание, за разлика от предходните два парламента, когато те бяха по..

публикувано на 14.06.24 в 15:47

"Възраждане" е стабилна, новите проекти ще са краткотрайни

Във време на политическа нестабилност „Възраждане“ е единствената партия, която е изключително устойчива и запазва гласовете си, като дори разширява своето ядро. Това заяви депутатът Ангел Георгиев на първата политическа пресконференция след извънредните парламентарни избори, като подчерта, че всички останали партии отчитат голям срив,..

публикувано на 14.06.24 в 14:31