Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Очаквам национално отговорно поведение в НС

| обновено на 21.07.21 в 12:19


Според депутата от ГЕРБ- СДС Дани Каназирева е много важно този път да бъде сформирано правителство, защото пред страната има важни проблеми за решаване. Бившият областен управител на Пловдивска област влиза за втори път в рамките на двата избора в Народното събрание като представител от гражданската квота на партията на Борисов и не се притеснява от факта, че ще бъде в опозиция. В интервю за "Точно днес" тя коментира политическата ситуация и категорично заяви, че е време за национално и отговорно поведение в НС.

"Очаквам отговорно държавническо поведение в новия Парламент. Политическото шоу трябва  да спре. Трябва да се поема ясна отговорност, защото пред България има редици проблеми, които трябва спешно да намерят своето решение и то преди есенно-зимния сезон.  Първо като се започне  от пандемията, която все още не е отшумяла и със социалните и икономическите последици от нея. Всички държавни органи и на местно, и  на национално ниво трябва да са готови още в края на август, за да имаме относително добра подготовка, за да преодолеем по най-добрия начин каквото и  да ни очаква", коментира Каназирева

По думите й сега е важно какво ще се случи с партиите, които имаха много сериозни заявки, а дни след изборите започват да се разминават в политическото си говорене.

Тя посочи, че се надява да бъде сформиран кабинет. 

"Няма място за оправдания. Няма място за отстъпление и бягство от отговорност. Два избора са напълно достатъчни. Време е наистина да видим отговорно национално поведение, а  не едно политическото шоу"

Каназирева коментира и  решението на АПИ да спре ремонтите на ключови пътища в региона, които бяха започнати по времето, когато тя беше областен управител

Според нея това е изключително грешен ход, защото във всяко едно управление трябва да се търси приемственост и да  продължи да се гради започнатото.

" Много е лесно да се спре един проект, но е много трудно един спрян проект да започне от начало. Дори да има ревизия в условията и начина на изпълнение, той не бива да бъде спиран. Това е недопустимо и много голяма грешка на едно управление, че започва с такива мерки", каза народният представител.

По думите й това са инфраструктурни проекти, които са много важни за областта и хората ги чакат повече от 20 години.

"Това е пътят  за Лъки, пътят от Асеновград до Кърджали, Асеновград Първомай също, както и от Асеновград до Садово. Преборихме се и осигурихме средства ремонтът на пътя Лилково - Ситово да стигне до Смолянска област.  Нямам обяснение защо проектите са спрени. Но потърпевши са хората и това е недопустимо. Видяхте какво се случи с Брестовица, сега е в задънена улица. Виждате с Белащица какво става. Сега чакам и биоцентралата в Труд да започне отново работа", предупреди бившият областен управител.

Цялото интервю може да чуете в прикачения звуков файл.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Уволниха държавен служител от Асеновград заради участие в РИК

Скандално уволнение на държавен служител заради назначаването му в 17-та Районна избирателна комисия на Пловдив област. Началникът на Общинска служба по земеделие – Асеновград Ваня Костадинова е била освободена в петък от директора на Областната дирекция „Земеделие“ Ангел Личев.  Костадинова и нейният адвокат са обжалвали в..

публикувано на 03.06.24 в 16:12

В агросектора да се подпомагат интегрирани решения

„Когато се вдигне жизненият стандарт на хората и по-голяма част от тях спрат да купуват само най-евтините неща“. Тогава, според доц.  Божин Божинов, експерт по растителна генетика от пловдивския Аграрен университет, ще е възможно да се увеличи дела на пазара на българските плодове и зеленчуци. Според него процесът ще изисква усилията и на..

публикувано на 03.06.24 в 16:11

Демографската пустиня у нас е колкото площта на Дания

В България има цели райони, в които от 30 години не се е раждало дете. Почти 40% от територията на страната ни представлява “демографска пустиня”. Това са места, в които живеят под 10 души на кв. км. У нас площта на тази „демографска пустиня“ е колкото са териториите на страни като Дания и Нидерландия.  Още по – тревожното е, че само за..

публикувано на 03.06.24 в 14:50

Постоянното ходене на избори не носи позитиви на никого

"Това, че ще гласуваме два избора на една и съща дата, вкарва доста повече енергия в изборите. Партиите правят доста големи събития в София, Пловдив и на други места в страната, което означава, че има повече енергия". Това заяви политологът и изборен експерт Даниел Стефанов. Той обаче изрази недоверие, че ще видим съществен скок в активността на..

публикувано на 03.06.24 в 11:12

В момента е неатрактивно да се отваря аптека

„ Организацията беше създадена с условие в нейния устав – член първи, според който собственици на фирми юридически лица могат да бъдат пълноправни членове на организацията и това са лица, при които 50% от собствеността са на магистър фармацевт. Било то с една или с до 4 аптеки, както е в Закона за лекарствените продукти в хуманната медицина “..

публикувано на 31.05.24 в 15:53